Oranje

Ви сте испред нас; ове године због проблема са трактором (радио генералну) сам платио да ми се узоре пар њива. Радио ми је човек којем сам стара муштерија (вршидба). Цена је била 7000 по јутру.

Iwanho, koliko je težak plug, i koliko je snažan konjić? Takav plug bi mi trebao.

Послато са RMX3624 помоћу Тапатока

Ne znam težinu pluga, ali kod transporta uz strminu treba ići sporije i oprezno. Plug je jako star, ali za moje potrebe više nego dobar.

Konjić ima 36 kW. Više podataka o traktoru u katalogu. Podatak o podiznoj sili hidraulike od 2300 kg treba uzeti s rezervom. Vjerojatno bi hidraulika izdržala, ali bi prednji kraj traktora bio u zraku prije nego teret na podiznim rukama.

Za ovakve kratke parcele (cca 50 m) jako dobro dođe opcija fast revers. Orao sam u 4. radnoj (5,5 km/h kod 2600 o/min), a samo promjenom smjera u rikverc brzina se poveća na 13,1 km/h. Mjenjač na prvu djeluje jako komplicirano, ali se brzo skonta kad je povoljnije koristiti režim 8+8, a kad 16+8.

Јуче поорао око пола хектара, требало ми је 5-6 сати. Горе је него што изгледа на слици, на неким местима плуг неће дубље у земљу од 10 центиметара. По површини мокро, доле полусуво, збијено.
ed7f2530344316fad2da6f8472306199.jpg

Послато са DN2103 помоћу Тапатока

Nazad
Vrh