Oranje

@North ARMY meni se desava da srednja glava ide plice, ne desava se cesto ali ponekad i izgleda ruzno oranje, ne mogu nikako da skontam zasto se to desava, da li se nekom jos to desavalo?
Jedino realno ogjasnjenje da prednja hvata dire i produzen na toplingu pa zadnja ide dublje i onda obe ne rade kako treba, pa zato srednja izgleda losije.

Sindrom zvani lose stoji a lepo radi.
Volim svasta da probam,ove godine sam imao stelovanja, na plivajuci, na dubinu sa tockom na fiksnu rupu,sa tockom na slicovanu, bez tocka slicovana...
I za svaku tu kombinaciju dosta podesavanja bilo.
Suma sumarum izabrao sa tockom, topling u slicovanu rupu a poluge na fiksno, dizem na liftomatik.
Pritiska gume,hidraulik ne trpi mnogo, ne ci.a u radu i kad izlazim na visu leniju topling ne gura piramidu da lomi plug, brzo se podesi dubina. Neki sustinski razlozi sto sam odlucio tako da kacim i orem.

Krenulo je odavno u pogresnom pravcu..
Srednja brazda ne moze da ide lose ako prva i treca idu dobro, osim ako ne kriv plug. Imao sam prilike da orem sa plugom kome je srednja brazda iskrivljena i tacno znam kako to izgleda.
Jedino sto moze da se desi je ovo kao sto NA kaze da plug nije u ravni pa da samo izgleda u nekom trenutku da je problem na srednjoj a u stvari problem je na 1. ili 3. brazdi.

Mislim da je verovatno to da prva hvata malo vise i da onda kad plug dodje do tvrdjeg zemljista i krene da prva brazda onako izbacuje vecu kolicinu zemlje i onda ja plug malo izdigneg(orem u slicovanoj rupi)da bih bilo ravnije oranje i automatski onda i druga ima manje zemlje , valjda je to zbog toga **greška li ga

Kod trobrazdnih plugova, ako srednja ide dublje, treba je skinuti i staviti na mesto zadnje brazde. Ako ide pliće, treba je skinuti i staviti na mesto prve.

Ps
Naravno, ovo važi samo za plugove sa bradavičastim raonicima.

Iwanho, koliko je težak plug, i koliko je snažan konjić? Takav plug bi mi trebao.

Послато са RMX3624 помоћу Тапатока

Nazad
Vrh