Oranje

Posto mi plug losije zaorava,uvek tanjiram plitko jednom preko kukuruzista i bude dobro posle oranje.Sad je problem sto to nisam uradio na vreme a kise,kise i nikad da se prosusi,zemlja je jako lepljiva i sad nema sanse da tanjiraca radi bez zagusivanja na svakih desetak metara.Nzm jel bi vredelo nesto da tanjiram po mrazu,jel neko radio to ?.

Tanjirao sam ja po mrazu nosenom tanjiracom posle uljane repice, ostalo otkosa i korova pa da se lakse zaore. 2-3cm bilo mekse, ispod sante 20tak cm, gazda nije mogao da ore iza mene koliko je izvaljivao.

Ravno i plitko i sve tanjire sam vratio kuci :)

Ako se ne prosusi,a kisa evo opet prekosutra,probam po mrazu pa ako ide ok ,ako ne orem tako i ko ga jeb... ionako vidjam po ataru oranja gde je vise ostalo zetvenih ostataka nego sto je zaorano,necu biti jedini barem :haha: .

Каква је година - само ти то испреврћи, да има времена да измрзне, а за остало ћемо лако.

Npk 600 kg/ha i urea 200 kg/ha
Tu dolaze plastenici? Koje kulture ti dolaze na te njive? Interesuje me ako jos smanjis ugao raonicima kako si pisao,da li će plug ulaziti u zemlju ili će kliziti od gore i nece hteti da udje? Meni kada se potroše špicevi i raonici neće baš da ulazi plug u zemlju kako treba.

Au i onda kad Miladin bude imao na jesen 12 t/ha kukuruza, kazaće ljudi da izmišlja. Koliko planiraš još azota na proleće?

Nazad
Vrh