Oranje

Мислим на раонике страних плугова из увоза.Чак и за ове имт узети па рупе избушити ако пашу на плуг.И ја сам за 757 измењао брдо тога

Svi znamo kakav je kvalitet gibnja, tu nema mašanja, još kad bi neko imao volju da ga oštri brusilicom, još bolje.

Заменске наравно или ко може оригинал е питање је дали ће добити оригинал,код нас се мешетари и увози свашта јбг

I ja na mom lemkenu ne planiram da diram ništa, ide pravo u oranje. Nov je plug.
Ni ja nisam dirao nista na Regentu. Nov plug evo radi tek drugu sezonu i jesu raonici iz fabrike dosli tupi ali sa svakim hektarom su sve ostriji. Nisam dovoljno upucen u to i ne razumem se mnogo u materiju pa verujem fabrici, nema mi logike da se sa nove masine skida nesto o nosi na obradu/prepravku osim ako fabrika radi lose. A Regent smatram ozbiljnom fabrikom sa iskusnim inzenjerima..

@milan11 Kada sam kupio Alpler plug raonici isto tako nisu bili oštri. Ništa nisam dirao i ide plug bez problema i ne vidi se za sad da su se nešto potrošili, mada taj plug nije nešto preterano radio.

Probaću 😁 i da kuckam i da grickam, jedino što primećujem da je nekako specifična težina velika za to parče gvožđa, al videćemo ostale provere 😃😂

Kakva je onda moja zemlja, sat ipo sam orao pod kišom, čini mi se tako sam mogao orati cijeli dan, doduše pod blokadom a dubina oko 30cm, nešto vam traktori nisu uredu😁

Probaću 😁 i da kuckam i da grickam, jedino što primećujem da je nekako specifična težina velika za to parče gvožđa, al videćemo ostale provere 😃😂
Opizdi ga čekićom bilo gde može samo farba da spadne a otisak u materijalu ne bi smeo da bude, možda pod prstom tek da osetiš ili probaj da ga probušiš.Što se tiče raonika probao sve i svašta i na kraju samo original (premium parts), jesu tupi kad ih namontiraš ali vremenom se naoštri i traju dugo, 2-3 vrha sarani u zavisnosti kakvi su uslovi oranja (suvo, tvrdo, idealno...).

Nazad
Vrh