Oranje

Zemlja nije bila smrzla, poče kiša padati, bačen stajnjak, kolosjek od rasipanja stajnjaka, nemere biti bolje. Orao oko 30 cm, uključena prednja vuča i blokada, brzina 6.6 km. U jednom momentu poče motor nekoliko sekundi neravnomjerno raditi, zatim piska alarma M 147 i crveni Stop. Ja ugasim traktor posle pola minute on radi normalno, to mi se isto desilo u oranju prije mjesec dana.

Mislio sam da je to ali nisam bio siguran, nije puno savijen, ako je dio glave gdje leži lemeš ugao 35 stepeni onda je lemeš malo povijen, a ako je oslonac 25 stepeni onda je taj lemeš dovoljno povijen.

Ja sam jutros orao sa uglom lemeša 25 stepeni, dosta bolje je nego 35, a mislim da može ići i na 20 stepeni jer nije bilo problema sa zaparanjem.

Zemlja nije bila smrzla, poče kiša padati, bačen stajnjak, kolosjek od rasipanja stajnjaka, nemere biti bolje. Orao oko 30 cm, uključena prednja vuča i blokada, brzina 6.6 km. U jednom momentu poče motor nekoliko sekundi neravnomjerno raditi, zatim piska alarma M 147 i crveni Stop. Ja ugasim traktor posle pola minute on radi normalno, to mi se isto desilo u oranju prije mjesec dana.
Neka greška na motoru,tako su mi serviseri rekli kad je M.
Koje su zadnje gume kod tebe? 14.9 ili...?
ŠTo se tiče raoniks i kod mene slučaj kao kod Lale,XM 1050 nikad dirani,jednom menjao vrhove sa Malbro i samo gas Prošle g mi padne na pamet da menjam i uzmem La magdalena mislim,prvi dan dođem kući sa oranja spustim plug na beton u garaži kao svih ovih godina pukne jedan na pola,vratim stari i za nekoliko dana još 2 su pukla isto kad sam spustio plug na beton.Isto sam to radio i sa Starim pa nikad ni jedan nije puko,na te vratio stare,završio oranje.Ove g smetnuo sa uma počeolo oranje evo uradio cc 100 kj nikakvu razliku ja tu nisam video.

Kad treba da se kupi raonik a tek akumulator nov cela kuca u zalosti 40 dana svi se dobro isplacu ko da je neko umro. Ja ne znam koliko covek treba da je lud da se zajebava i muci sa skidanjem kovanih raonika i jebada sa sarafima, salu na stranu imali smo imt 610 16 i 757 30 imt plugove i jedno 50 raonika kovanih u rezervi kod kojekakvih majstora ne znam odakle zivci pokojnom ocu da se zajebava sa svima njima. Uzmem samoostrece iz Cantavira onaj sto je na kesi imo reklamu nacrtan bradati covek bez kose i kad okrenes kesu cosav sa kosom, nove raonike i nove sarafe prosek oranja po raoniku 40 jutara pa onda skidanje odnosno secenje sarafa i stavljanja sve komplet novo. Nema filozofije okalio je ili nije potrefilo ugao ili nije prica u prazno.

Neka greška na motoru,tako su mi serviseri rekli kad je M.
Koje su zadnje gume kod tebe? 14.9 ili...?
ŠTo se tiče raoniks i kod mene slučaj kao kod Lale,XM 1050 nikad dirani,jednom menjao vrhove sa Malbro i samo gas Prošle g mi padne na pamet da menjam i uzmem La magdalena mislim,prvi dan dođem kući sa oranja spustim plug na beton u garaži kao svih ovih godina pukne jedan na pola,vratim stari i za nekoliko dana još 2 su pukla isto kad sam spustio plug na beton.Isto sam to radio i sa Starim pa nikad ni jedan nije puko,na te vratio stare,završio oranje.Ove g smetnuo sa uma počeolo oranje evo uradio cc 100 kj nikakvu razliku ja tu nisam video.
M 147 piše unutrašnja greška ECU, a zašto je to aktivirano dva puta u mjesecu vidjeću šta kažu serviseri. Zadnje gume su 14.9- 30 to jest 380/80-30.

Ne sikeram se ja za to, ja nikad nisam kupio nov lemeš, kad se smanji siječem i varim gibanj, e tad tek imam kvalitet.

Nazad
Vrh