Darko Dren
Član
Miladine,
Gde su slike oranja sa lemešima pod drugim uglom u odnosu na fabrički?
Gde su slike oranja sa lemešima pod drugim uglom u odnosu na fabrički?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
To me Grbić učio al verovatno se negde neka pogreška pojavila, ovi u Barandi I Opovu i deo Čente i dan danas prepričava taj događajMiladine pazi dobro kod tog podešavanja ugla.Tako je naš drug @Goran Bačkonja čačkao ugao raonika na svom Unia plugu pa ga otkačio u baštu i nije vezao lancem za oraJ.Tokom noći plug je zbog dobre podešenosti polako počeo da klizi jer pad vodi iz bašte direktno na onaj njihov surduk.Klizeći je došao skroz do kraja bedema i surdukno se u Dunav gde je nastavio skroz do druge strane a uz put pustio duboku brazdu preko Dunava da i dan danas kada brod tuda naiđe, obavezno štrucne.
Zato Leopard lakše ode od IMTBiće u subotu kad budem orao. Ako je ugao lemeša preveliki, dno beazde se kida i postaje neravno, naročito kod oranja sa graničnikom preko hidraulike, i hidraulika je u tom slučaju jako nemirna. Ako je ugao manji dno brazde se lijepo i ravno podasjeca i hidraulika mirna. Neko će reći a šta kad ima točak na plugu, isti slučaj samo što hidraulika ne trpi. Možda neko nezna da od ukupnog otpora pluga na lemeš pada oko 50%, i zamislite sad kad tih 50% otpora još povećate sa većim uglom zaparanja lemeša koliko je traktoru teže vući, bilo je dosta slučajeva odustajanja od oranja zbog velikog ugla lemeša.
Ja imam vario raonike. Štelujem ugao zavisno od vrste zemljišta i uslova za rad.Darko jel i ti tako stelujes?
Значи тако је настала Сурдучка сисура, упс овај клисура.Miladine pazi dobro kod tog podešavanja ugla.Tako je naš drug @Goran Bačkonja čačkao ugao raonika na svom Unia plugu pa ga otkačio u baštu i nije vezao lancem za oraJ.Tokom noći plug je zbog dobre podešenosti polako počeo da klizi jer pad vodi iz bašte direktno na onaj njihov surduk.Klizeći je došao skroz do kraja bedema i surdukno se u Dunav gde je nastavio skroz do druge strane a uz put pustio duboku brazdu preko Dunava da i dan danas kada brod tuda naiđe, obavezno štrucne.