Oranje

Gde si to video?iza se vidi sledeca daska kako se sija.

Meni ovo liči na rdju. Druga glava je usijana, što se vidi i nema zemlje.
A i stvarno ne vidim logiku siljenja po mekanom, ako ne ide, kad stegne mraz onda gas. Kasno u noc i dok ide
4df82ce9a94ba9d85e0a1f3009a9653d.jpg

Poslednja izmena:
Meni ovo liči na rdju. Druga glava je usijana, što se vidi i nema zemlje.
A i stvarno ne vidim logiku siljenja po mekanom, ako ne ide, kad stegne mraz onda gas. Kasno u noc i dok ide
4df82ce9a94ba9d85e0a1f3009a9653d.jpg
Rdje sigurno nema,i to iz dva razloga...prvi jer nakon svake sezone daske se ofarbaju,a drugi je jer je plug do tada kada je slikan radio svaki dan.takva je jedan veci deo zemlje kod nas-uhvati se sloj zemlje i voza se tako non stop...tesko i puromat to posle skine...samo mraz.

Za takve uslove oranja ja ne bih stavljao deflektore iz prostog razloga što oni prvi počnu da zaustavljaju zemlju i kad nalepi onda se možeš slikati.
Na dasku nahvata i voza,deflektori budu podignuti skroz ili skinuti-kako kad.mada u svakom slucaju jeste bolje bez njih u mokrom,to ne sporim.Imam sliku i bez deflektora,ako hoces...ista prica.takve zemlje sve vise podrivamo ili gruberisemo,bolji je efekat-osim kada zaoravamo stajnjak ili kopovinu(kukuruz).

Док сам имао 578 ја сам ишао трећом спори, вероватно је могла и прва брза али ми је тада бацао земљу јако далеко. Плуг 757.20.
Трећом спором ми је требало око сат и 20 минута за јутро.

Vidim kod Srđana zamalterisanog Kuhna iz Banatskog rita. Najbolje se slažu rit i Kverneland, francuzi ipak oru finije njive.
Ja bih prije rekao da je do tipa daske... većinom se uzima klasična daska ili rešetka, a po meni nijedna nije za tešku zemlju, sam sam se odlučio na rizik probati neki drugačiji tip daske i evo zasad nisam se pokajao, prezadovoljan

npr rešetku više ne bih uzimao da mi ju netko poklanja 😂

Pa i ja pričam o Vogelu 1050 fiksna greda zahvat 40cm po glavi. U najboljim uslovima sam orao sa 45-50 minuta jutro išlo kao ludo. UN daske recimo lepše zaoravaju pri bilo kojoj brzini ali mislim da se malo teže vuku od WY.

Nazad
Vrh