Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
jeste. Dugo je bio na 3 x 35 ali zadnjih par godina zbog traktora sam smanjio na 3 x 30 i odlicno se pokazalo...Колега јел ро Л950 на ком захвату је плуг намештен
Наравно да и сам спремам у правцу орања, али када орем са захватом 30 по глави, догоди ми се да због положаја где га је захватила и пребацила даска, чапур (читав ред) буде веома плитко и лако га извадим на пролеће током затварања бразде.ne desava mi se. Spremam uvek u pravcu u kojem sam orao i bude sve ok
Dok sam orao sa IMT 756 dešavalo se to što opisuješ, uvek u nekoj manjoj meri tj. nikad nisu te džombe koje izvadi setvospremač smetale spremanju i setvi.Наравно да и сам спремам у правцу орања, али када орем са захватом 30 по глави, догоди ми се да због положаја где га је захватила и пребацила даска, чапур (читав ред) буде веома плитко и лако га извадим на пролеће током затварања бразде.
Не оставља на површини, већ на различитој дубини тј. не баца ти све на дно бразде, већ се, у зависности од тога где врсту џомбе/чапура "гађа" плужно тело приликом орања (ближе козлацу или перу), затрпава плиће или дубље. Е па кад је џомба/чапур релативно плиће затрпана у пластици, припрема на пролеће зна да је извади напоље, да чак назиреш конкретну врсту. И то ми се догађа када је плуг подешен на радни захват од 30 сантима, док на захвату 35 сантима, то не примећујем.Kakav to plug ore tako da na povrsini ostavlja ostatke?
Plug bi to trebalo da spakuje na oderedjenu dubinu, a ne da ostavlja na povrsini.
Било би зло и наопако да џомбе покваре сетву.Dok sam orao sa IMT 756 dešavalo se to što opisuješ, uvek u nekoj manjoj meri tj. nikad nisu te džombe koje izvadi setvospremač smetale spremanju i setvi.
Ovakav kao ovaj moj,ako nisi imao prilike neki drugi do sada da upoznas.Kakav to plug ore tako da na povrsini ostavlja ostatke?
Plug bi to trebalo da spakuje na oderedjenu dubinu, a ne da ostavlja na povrsini.
Шумадинац, да ти кажем да код нас у Банату и правац дувања ветра (ал' баш дувања, да те одгура) зна да направи разлику, да се плуг гуши или не гуши жетвеним остацима, да ли би ми веровао?Ako je njiva nastranit (orese se preko) plugovi su nekad vise nakrivljeni tamo neki put ovamo i do predstavlja problem.
Danas skidam kukuruz,preko noci kosava,sutra idem da tanjiram kad ono njjva cista... ostaci kod komsije u strnjisteШумадинац, да ти кажем да код нас у Банату и правац дувања ветра (ал' баш дувања, да те одгура) зна да направи разлику, да се плуг гуши или не гуши жетвеним остацима, да ли би ми веровао?
Ovo je pre kise.... Posle kise sam orao dzombaru i ide odlicno. Samo da nisam stavio onaj dodatak da odmaknem kopirni tocak od pluga ne bi mogao da radim. Gusilo bi non stop jer je je komusina natopljena i oce da se skupi na brazdama ali kada spadne sa brazdi ne kaci se kod tocka. milina je raditi
ma sklepao sam ga od kojekakvih profila i flaha sto sam imao pri ruci na 'otpadu'. jedino mi rupe izbusio majstor da bi bile nasuprot jedne drugima....Taj dodatak je napravljen ili je negde kupljen?