Oranje

Sad nesto razmisljam i setih se prosle godine sam se susreo sa jednim covekom u ataru orao je sa novim dzon dirom 340r i novim sestobrazdnim kuhnom,raspricali se i pitam ga reko otkud si poskidao predpluznjake kaze ma hoce da mi zagusi pa sam ih sve poskidao.. inace plug je 90 visine i razmak preko 100 ,strnjika je bila u pitanju...😀

Sto se tice predpluznjaka na Kuhn plugu evo naseg primera. Kad smo kupili plug sa njim smo dobili jednu vrstu predpluznjaka. Sa njima smo imali non-stop problema. Onda smo kupili drugi tip predprluznjaka i sad plug zaorava odlicno i nema gusenja.
Na nasem plugu je i tocak za dubinu sa sarom kao na traktoru pa ne treba cistac jer se guma samocisti, a jedsn drugar je kupio nov Gregori Beson gde je tocak kao na prikolici i na njega se lepi bas puno.
Ima 100 stvari na plugu koje uticu na rad.

Imam Kuhn MM 123,i na njemu su predpluznjaci za kukuruzovinu. Treca sezona kako je odradio,i nikad ali nikad nije zagusio na predpluznjaku ili da je nakupio ispod grede. Zaoravao sam i otkose slame... E sad da li se teze vuce,to ne znam posto mi je ovo prvi obrtac. A sto se tice samog zaoravanja i slozenog oranja,tu smem sa svakim plugom da stanem na crtu.😉

Oranje bez bregova, bez žurbe, bez testova...Moguće je i to, dolazimo u lep deo atara i bez neke žurbe pokušavamo da se opustimo i za 3 sata pooremo 5.5 hektara. Takođe koristimo priliku da prikažemo neke tehnije i osnove oranja... Mehanizacija u videu: Case Puma 155 & Kverneland 150b MTZ Belarus 892 rm & Lemken Europal 5 Hvala što ste pogledali video, za još zanimljivog sadržaja lajkujte video,komentarišite i pretplatite se na moj kanal!

Nazad
Vrh