Oranje

Обрни, окрени, сви ти нови плугови раде исто или слично, буквално су нијансе у питању...

По мени велика проблематика цена, ненормално безобразно висока, е сад, дал је то маржа порасла, ил су фабрике толико дигле цене, питање је сад?!

Обрни, окрени, сви ти нови плугови раде исто или слично, буквално су нијансе у питању...

По мени велика проблематика цена, ненормално безобразно висока, е сад, дал је то маржа порасла, ил су фабрике толико дигле цене, питање је сад?!
I jedno i drugo, a maržom se ugradjuju u procentima od uvozne tj osnovne cene pa se i to automatski uvećalo na cenu. Jbg kod prodavaca-trgovaca je matematika uvek dobra

Што каже један човек кад су га питали "а како би ти радио" јер се побунио како му узимају узорак за анализу (поред странице где има највише примеса): "ја бих био још гори". Тако и ови.

Moj komsija je 2010. Kupio novu pumu 155 i kuhn 122 4 brazde. Par puta je kidao osovinu i ne znam sta mu je jos pucalo.
Ali sto se tice samog rada pluga,tu mislim da je neprikosnoven. On je uzeo sa kukuruznim pretpluznjacima,stvarno zaorava sve zivo i uzdize zemlju kao ni jedan drugi plug,2014. Posle onih poplava,morao je da skine 4.glavu posto je traktor non-stop proklizavao,ali ni tad mu pretpluznjaci nisu gusili.
Lemken i Kverneland su po kvalitetu vrh vrhova,ali sto se rada tice Kuhn ih se ne stidi.
E sad,verujem da je i Kuhn 151-152-153 ili 181-182-183 mnogo jaci i izdrzljiviji od serije 120.

Malo pre pricao sa kolegom uzeo tekoma Slovenacki plug 3 br vario.Imao do sada neznam koji lemken i vogel.Kaze orao sa lemkenom pored tekoma lemken ni blizu ne zaorava kao slovenac

Ono sto sam ja video od Kuhna te serije 11x i 12x su za max 130 ks. Preko toga ide 15x sa 4 radna tela za traktore od 140 do 180 ks. Posle toga jos jedno radno telo do 230 ks, a preko toga 18x serija.
Ovo govorim za nasa zemljista. Verovatno da sto se ide vise ka severu evrope to je i zemljiste lakse za obradu.

A kuhn 122 ima u selu uzorao je godisnje po 800kj godisnje sada ima oko 10god plug,ljudi su preoravali ledine skidali 4tu glavu i vukli ga sa 160ks i nikad mu se nije nista desilo izgleda da 90% tu utice covek kada dodje do havarije pluga negde je preterivao dubina,zahvat,ili brzina...

Jbmga. Zahvat je 4x35cm,ore stvarno momacki,ispod 30cm nije nikad,a brzina 7-8km/h.
Nasa zemlja ni nedozvoljava vecu brzinu

Pa ako je teska zemlja i on sili preko 30cm treba kupiti plug sa gredom za 200-300ks ako zeli dubinu bolje da kupi podrivac , kunu je osiguravajuci sraf dobro resen na teglenje puca,trpi vece opterecenje ali ocigledno da su ti 4 srafa jaci od ostatka pluga kad ne puknu oni nego se slomi plug ...

Gotovo i kod mene, bilo je svega. Od oranja da se odmaraš dok radiš do zaoravanja potoka u brazdi.
3447bcbf4bec484707e77802f2032da5.jpg
e7e26c97941b6db16d65a2b7513d6a1e.jpg

Послато са S42 помоћу Тапатока

Nazad
Vrh