Oranje

Da. U šlicovanoj rupi. EHR radi pos'o...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Мићо нисмо стигли да узоремо киша лоше време мањак радне снаге,никад ми се није десило да до Св Николе нисам узорао а ја на пола сад...Одужила се вршидба кукуруза сам терај комбајн сам терај кукуруз у задругу...

Koji je razlog sto dosad nije uzorano, ipak su ove jeseni uslovi za oranje bili dobri.
Ima nekoliko razloga, a najbitniji je to da sam imao neke majstore kući gde sam morao biti prisutan. Tu mi je otišlo 7 dana... A i šta bi sad, dosadjivao se kući...

Opusteno, sve se uradi, kadar traktor i redom
Oranje jedan od poslova sto gledam da zavrsim sto pre, a kad perem traktor bude mi zao sto nema jos

Meni uopšte nije žao što nemam da orem.2019 sam or'o noću dobar deo decembra i polovinu januara.Sve u svemu 18 ili 19 noći za redom, danju je spavanje ravno nuli a noću moraš na njivu.Najgore je pred zoru kada počinje da sviće, glava sama pada dole a uslovi za oranje odlični, otkunjaš pola sata za volanom i k'o nov pa u krug.Najviše volim kada završim po suvom u kratkim rukavima ali ove godine smo skoro ceo oktobar sedeli kod kuće jer nas je kiša prekidala non stop pa nije moglo ništa pre novembra a ni tada nije bilo za pohvalu jer je bilo vlažno.

Lepo je ko ima traktor za zimsko oranje da ujutru ne mislis hoce upaliti,klima zadihtovana sa grejanjem, dobar plug da ne gusi i onda moz i u majici kratkih rukava.
Mada ne bi skodilo da moze koje jutro arende povoljno palio bih i rusa. 😁

Ima nekoliko razloga, a najbitniji je to da sam imao neke majstore kući gde sam morao biti prisutan. Tu mi je otišlo 7 dana... A i šta bi sad, dosadjivao se kući...

I sam sam trebao nešto da zidam pa sam u dogovoru a majstorima ostavio za početak Marta, otišlo bi mi sigurno desetak dana.

Благо вама ја сам за ову годину завршио и орање и све данас ћу видети ситуацију какав сам. Мене је корона уназадила, отац тренутно тарупира па ако Бог да да заврши данас и онда да му организујем екипу да разбаце вештак и почну напокон да ору са два трактора. А ако нађем још једног можда убацим и 542 са једном браздом да припомаже.

Jbg, kad se čovek razboli onda, se menja situacija, a i pogled na život... Kad smo zdravi zaboravimo šta je najvažnije u životu... Jesu novci bitni u ovom kapitalističko-potrošačkom društvu, al njima ne možeš kupiti sve u životu...
Samo ti prebobaj, a pooraće se kad tad.. Ako se i ne stigne, nema veze, na proleće platiš nekog sa gruberom da prođe, i setva posle toga...

Zimske idile. Započeto 17o jutro. Istovremeno se veštak baca.

Nama recimo klanja celu pretproslu nedelju uzela od oranja, a nema slobodnog čoveka da ore dok skidamo kukuruze, susimo, pakujemo..

A inače je mnogo lakše išlo juče po maloj smrzli nego sad. Ne mogu 9km/h da navučem bez da poplicavam prvu.
f747caadac2fa918cd8ae50a3148602f.jpg
72f997a51cab9098624d1e51322fd261.jpg

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Nazad
Vrh