Oranje

Ja ovo vucem na dubini do +- 35cm ,rusvaju fale ks za vecu dubinu bar ako hocu da vucem brzinom oranja,uglavnom manje vise kao zamena oranja pa nisam postavio u temi podrivanje,vise je za ovde ja mislim ....
Posto se spominje slatina u temi nikad ovako,iako se ne vidi na slikama,ova parcela ima dosta slatine ,ostavio sam je za danas kao zadnji dan pre ovu kisu,koja me je maltene inace oterala sa njive pre oko sat-sat i po,ali sam uspeo nekako zavrsiti,pre 5-6 dana kad sam radio ovu parcelu nisam mogao zavrsiti ,jedan deo ima bas dosta slatinastog i bilo je blatnjavo.
Da sam ovo inace orao,ne bih mogao na tu dubinu raditi a zbog slatine ipak je dobro sto dublje pustiti kolko tolko da je vise ocedno ,plus sto plug pravi ,po meni licno,izrazeniji pluzni djon nego ovo,pa bi jos gore bilo,inace se plasim sa proleca da necu uci u ovu parcelu dugo ako bude kisa.

Ajd budi ljubazan pa mi uslikaj ovu makinu par slika i ako možeš da dočaraš sa nekim predmetom koliko je visoka stvar i kojim traktorom to vučeš?
Pogledajte ovo oranje,a najbitnije šta radi lik kad dolazi do betonskog puta ili asfaltnog.

Galicije ne prodajem plug, da ti se raspadne traktor, gde to da radim. 🤣 Krajnja cena nije ni malo razumna, takva tura.

@savopunck
Cp07 ,ima sve na ovom linku.Vuce rus 820,ako se setim slikacu imam jos na 2 njive uvratine da odradim sa njim i zatvorim par razora.
Kajem se sto nisam uzeo sa vecim klirensom,najveca greska,hoce ponekad da zagusi najvise zbog toga sto zemlja lupa dole o ram a i gde je malo teza onda onako kao trake zemlje se odizu ispred radnih tela i cak ponekad prolazu kroz ram gore, bude zemlje gore na ramu,toliko je nizak.Jer ako radis na 30 cm dubine npr ,ostane do rama teoretski jos 40 cm,ali zemlja se odize puno ,pa na tih 30 cm dodaj jos 20-ak cm zemlje ,i onda do rama ne ostane puno.

Poslednja izmena:
Galicije ne prodajem plug, da ti se raspadne traktor, gde to da radim. 🤣 Krajnja cena nije ni malo razumna, takva tura.
Е јбг сад, да се распадне трактор...па тај квереланд се најлакше вуче од свих плугова...немре лакше...а мени би баш пасовала та боја црвена уз црвени трактор...цена, па лако ћемо сунце ти калајисано се договорити, мора мање нег што си га платио, иапк је арбајтзовао ове јесени значи још је половнији😁...плаћање па наравно на рате, ко у културном свету уз минималну каматау 😂 ....

Oranje od srede, islo je jako fino, uslovi idealni nit morko nit suvo
4674ab13c083a57d983cdc46ea70322b.jpg

84f87dd81093cda620035140b3303077.jpg

a79face21aa1d47ef457b66a5cff1d7d.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Много боље је потањирати кукурузиште па га онда узорати, причао сам о томе пар пута...ми тако већ годинама практикујемо, много боље и брже разлагање остатака, поготово што се одмах не оре, већ прође неко време, а самим тим се доста тога и разложи онако измешано са земљом....мој плуг је ниског клиренса 75цм висина, размак главе до главе 93цм...ради одлично...

Ja imam tarup, kupio ga za plastenike pa tarupiram i kukuruz. Na plugu su deflektori i kad uzorem nema ni perke gore.

Nastavak prošlog videa, merimo potrošnju u oranju MTZ Belorusa 1221.3 sa plugom ALPLER DP 143 i Teča i ja dajemo ocenu rada Alpler pluga...Detaljnije u videu... Mehanizacija u videu: MTZ Belorus 1221.3 & ALPLER DP 143 Case Puma 155 & Kverneland 150b Hvala što ste pogledali video, za još zanimljivog sadržaja lajkujte video,komentarišite i pretplatite se na moj kanal!

Nazad
Vrh