Oranje

Решења су или подривачи или они ротациони плугови..али опет се изгази ејр су машине порасле, а њиве већина су мање...како год да окренемо некоме се мора изгазити...али то све отпусти до пролећа...једино на око није лепо...

Ја увек испланирам како ће ми ићи увратина на коју страну и онда задњи део на који морам завршавати ту гледам да добро изорем да не би комшијско газио већ своје орање, пуштам плуг принудно од пута и до пута што више могу.

Da li znaci da kad pocinjete s jedne strane onda idete odmah od samog puta i kad se vracate dolazite do samog puta i tu vadite plugove? I tako 2x. A takodje i kada zavrsavate njivu na dr strani isto ovo radite? I onda gazite ti sto je vec uzorano.

... a moze i u temi psenica :) Dan 4. u ovom delu atara.
a9d9a690f9c74c7e27e8e06e199baa59.jpg
86d9a5dba145e2b7d29ae4f3d7781df0.jpg

Ja kad radim uvratine uvek gledam ko je komšija,zašto,zato što ako je domaći izdajnik to se poštuje i ne gazi oranje a pogotovo usev,e ako je čantavirac,starožedničanin ili bačkotopolčanim njima gazim ne marim,zašto,epa zato što su i oni nemilosrdni,gate gde stignu i kako stignu ,nebitno jel traktor ili kombajn,jer bože moj imaju velike traktore pa im se može,a drugi razlog je taj jer je mađar;).
Inače kod nas u selu nema mađara poljoprivrednika,a jedan bio dobar čovek,lovac,ali se upucao sad nedavno.E njega mi je žao.Neka mu je večan lov.

Код нас дошли ови из Крчедина почели да праве пиздарије али полако се доводе у ред😉почели да ору путеве,одоравају али од ове Јесени су дошли себи после дејства локалних појединаца😁

Felne su ti verovatno dobre, trebao si kupiti ventile i prebaciti na tubelles sistem.
Levu sam nagurao silikona, makazama od gume napravio platnu namazao stavio obicnu platnu i stegao i napravio tubeles ide vec 2 godine.. ali uvek ima ali, na desnoj je neko nesto napravio i ulubio naplatak i duva pa duva izmedju, udarali macolom peglali i nece da se vrati… onda je zakrpljena pa ceo rub namazan sirovom gumom zlu netrebalo…

Nazad
Vrh