Oranje

Pretpluznjak na plugu zlata vrijedi.
Kako sam ugradio pretpluznjak, preporodio sam se, vise nema osvrtanja nazad, samo gas.

Koliko je traktoru u globalu teze sa pretpluznjacima, koja je razlika u odnosu sa i bez pretpluznjaka
Ovo mi je sad prva sezona sa tim pretpluznjakom, tj izorao sam s njim nekih 15 jutara.
Jos imam nekih 10 jutara, ali ne mogu od blata nikud.
Koliko sam primjetio traktoru je skroz isto vuci, sa ili bez pretpluznjaka.
Samo sad je kvaliteta oranja neusporedivo bolja, puno ljepse okrene brazdu, tj ne naslanja ju, kako to inace Imt plugovi hoce raditi.

I na kojem plugu je pretpluznjak?
Evo na ovom plugu.

Jesam, morao sam ga produziti, jer nije bilo mjesta da se pretpluznjak ubaci.
A i da nije produzivan pretpluznjak bi bacao zemlju i masu na desnu polugu hidraulika traktora i tu bi dolazilo do zagusivanja.

Pretpluznjak je od Imt 757 pluga, kupljen nov u trgovini.

Ne znam ko ga pravi, kod nas u trgovinama kosta oko 120 eur.
Htio sam kupiti polovan od nekog zapadnog pluga, ali to je nemoguce naci samo jedan komad, a novi su enormno skupi.
Ali i ovaj super radi radnju.
I svakome ko nema predpluznjake na plugu, bih preporucio da ih ugradi, makar morao prepravljati pola pluga.
To je poslije drugi plug i sasvim drugo, kvalitetnije oranje.

Zato sto bi poravnao njivu, zatim otvorio sloj koji nije izmrzao, koji je odmah ispod ovog koji je vec izmrzao (tako je kod razorane ledine), i zato sto bi mraz lepo zahvatio te razgrnute slojeve i bilo bi posle kao bombona za pripremu pred setvu.

Nazad
Vrh