Oranje

Prosle godine je dosta poljoprivrednika ovdje bilo prinudeno da presije kukuruz i sijat je poslije durdevdana...ti kukuruzi su bili najbolji.
Godina je bitna..
Meni je pokojni starac uvek govorio da je i najgore jesenje oranje 100 puta bolje od najboljeg prolecnog. To verovatno dosta zavisi i od tipa zemljista ali opet...

Ma ..znam ja da sam trebo jesenas uzorat al kad vec nisam uspio necu da radim na silu...trenutno je kod mene podvodno pa cu sacekat jos malo....dal sad il za deset dana nece bit neke razlike

Ево једне занимљиве машине за припрему земљишта. Нешто слично је пре 10-так година направио један мајстор али ово боље изгледа.

Kako vam izgleda ovaj moj sklop. Rakovica 76S i plug IMT 754 (kopija kvenerlanda) sa ugrađenom grabuljom "sunce" i drljačom za ravnanje. Vazdušni jednosmerni klip za držanje blokade.

Sent from my SM-A405FN using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ja sam kupio 757 imt plug i vucem ga sa imt 577 i u mojoj zemlji ga traktor osjeti samo tak...cak mi djeluje da mu je velik...juce sam oro i u ravnici ide odlicno al kad sam se uhvatio brda i teske ljepljive sionice onda samo na zalaz...

Ja sam kupio 757 imt plug i vucem ga sa imt 577 i u mojoj zemlji ga traktor osjeti samo tak...cak mi djeluje da mu je velik...juce sam oro i u ravnici ide odlicno al kad sam se uhvatio brda i teske ljepljive sionice onda samo na zalaz...
Slična priča mogu pliće orati, ali neću. 757 mu je veliki za moju zemlju. Sada posle vrše kukuruza samo ječi kad naiđe na trag kombajna.

Sent from my SM-A405FN using Tapatalk

Probaj malo plug nastumati u "odbrazd" da bude manji otpor na daskama, ja orem sa istim traktorom sa Vogelom 2x16 i kad su dobri uslovi ide drugom a kad je teze prvom bez problema, nismo daleko ne vjerujem da je kod tebe toliko teze zemljiste

Послато са SM-A202F помоћу Тапатока

Кључна реч Вогел. Вероватно се лакше вуче.

Poslednja izmena:
Probaj malo plug nastumati u "odbrazd" da bude manji otpor na daskama, ja orem sa istim traktorom sa Vogelom 2x16 i kad su dobri uslovi ide drugom a kad je teze prvom bez problema, nismo daleko ne vjerujem da je kod tebe toliko teze zemljiste

Послато са SM-A202F помоћу Тапатока
Gledam oranje kod ivanha....imam onakve oko dva hektra a sva ostala je daleko teza...

Што волим овакву њиву, срећом мој деда је гледао да узме све прилично правилног облика.
afa2f23e988a0c9d1935baa5e4e2e44e.jpg

Послато са M2004J19C помоћу Тапатока

Zar nije lakse da ispravite brazdu samo?

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh