ben roj
Član
...Izvinjavam se za off.
Ma kakvi, nije to off, to je glavno da se mutljavine nazovu prvim imenom.
a pravi ljudi da se pohvale.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
...Izvinjavam se za off.
.... receno mi je da sam kupio kod njega ,dobio bih jer su i pre objavljivanja rezultata konkursa,papiri za sadnice bili u opstini i svi koji su kupili kod njega,papiri su odmah predavani.....
Kada sam konkurisao kod opstine za povracaj 80 % novca za sadnice sljive i dobio,ljudi koji tu rade dali su mi vizit karticu od Dzasmina i rekli mi : ''Ovde da kupis sadnice" Ja naravno nisam kupio tu i kad sam trebao da predam racune za povracaj dobio sam odgovor da su nestale pare i to samo 2 dana nakon sto su me obavestili da mi je subvencija odobrena. Raspitivao sam se kako je to moguce i receno mi je da sam kupio kod njega ,dobio bih jer su i pre objavljivanja rezultata konkursa,papiri za sadnice bili u opstini i svi koji su kupili kod njega,papiri su odmah predavani. Eto toliko od mene o mojoj ''muci''. Sadnice su ipak kupljene na drugom mestu i posadjene. To je nabitnije !
Daj ljudi, pomozite mi malo...
Nazalost, nije tako. Sejnovo je najranija sorta ot navedenih. Krece nekoliko dana pre Chandlera, dok Pieral Lara krece sa vegetacijom oko 2 nedelje posle Sejnova i par dana pre Rasne.Imas trecu latelar sortu koja ranije ulazi u vegetaciju - malo jos dodatno da te stavim na dilemu
E sad dal ta treca sorta msm da se zove lara ili tako nesto
Ovde ti valja Seinovo i Rasna njih stavljs najvise jer su kasnije sorte i po koji oprasivac gde bas moras
Pa niko nije razmisljao o tome da ove nase sorte proba rezidbom resavati razmak npr 1/4 krosnje svake godine
Generalno cekaj da ti se javi neko ko ima iskustva u tome ili otidji negde kod nekog ko ima zasad, ovako napamet rezervisati i placati, saditi na brzinu ti nije pametno
A dal moze ta sorta da ide kao monokultura ili mora ici po koji druge sorte i dal bi odgovarala Rasna?Nazalost, nije tako. Sejnovo je najranija sorta ot navedenih. Krece nekoliko dana pre Chandlera, dok Pieral Lara krece sa vegetacijom oko 2 nedelje posle Sejnova i par dana pre Rasne.
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
U svetu se orah sadi iskljucivo kao monosortni zasadi. Vodeca sorta i oprasivaci 5-10%. Procitajte tekst o najcescim greskama na onom linku koji sam gore dao, a mozete i sve tekstove na toj stranici. Bice vam mnogo toga jasnije.A dal moze ta sorta da ide kao monokultura ili mora ici po koji druge sorte i dal bi odgovarala Rasna?
Daj ljudi, pomozite mi malo... Nekako mi ovi prodavci sadnog materijala vise naginju ka nasim sortama, poput rasne, sampio, 139.... Sve koje sam pozvao, svi imaju i jedne i druge sorte.