Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ubio mraz orahe , sve redom, njih ukupno 42
Da li je i ovo od mraza?
Ako si morao jednim tretmanom fungicid i insekticid, trebao si umesto dimetogala tonus, cipkord ili nešto treće. A mogao si i umesto mankogala merpan, mada sam negde čitao da je mankozeb supstanca odlična za bolesti kod oraha.
kod slabijih mrazeva ostecenja se uglavnom na nizim granama, tako da je taj veliki mozda bio zasticen visinom, i jedan metar razlike mnogo znaciNa ta dva mala nije bilo onih resa uopšte. A imam i jedan veliki, i on je lepo cvetao i nije ovako izmrzao uopšte.
Kako si ga locirao, po cemu prepoznas da je crv u stablu? Po velicini crva bi rekao da je on tu vec duze vreme, mada nemam iskustva sa timeVi bar možete naći preparat na bazi dimetoata :-D
Ova godina je krenula baš bezveze. Prvo vegetacija krenula 20 dana ranije, onda mraz, sad kiša 10 dana i onda još nađem tri ova crva.
E sad da li je obični drvotočac ili bijeli (zeuzera) nemam pojma, ali znam da me čeka borba, mehanička i hemijska jer ne mogu da nađem feromonske klopke.
Kako si ga locirao, po cemu prepoznas da je crv u stablu? Po velicini crva bi rekao da je on tu vec duze vreme, mada nemam iskustva sa time