Miki,
prvo cestitke za trud i lep vocnjak.Ja sam pomenute zime isto , sreca da je sneg bio nekih 40 cm i taj deo je preziveo , morao da formiram 5 oraha od dela koji nije izmrzao i otprilike su u istoj fazi . Ja imam znatno manje stabala i vremena da se *posvetim* svakom stablu i kako se trudim da i druge krosnje , po knjizi i savetima prof.Soskica koji je cesto pominjan na ovom forumu i kako sam ga ja razumeo , formiram ih kao poboljsanu piramidu sa najnizom granom na nekih 170-200cm visine i da svaka sledeca bude na nekih 30-50cm**osim toga kao manijak trudim se da primarne grane budu na odgovarajucim stranama sveta**..Znaci ja cu da ih kratim jer mislim ako ih ne skratis i izaberes samo jednu primarnu granu vrh ce ove godine porasti verovatno preko 1-1,5m bez druge primarne grane..Kod tebe vidim da prolazi neka struja i dalekovod tako da bi verovatno bilo pametno da u toj zoni formiras krosnju sa nizim stablom i krosnjom ..Znaci ja bih ih kratio ali ti treba da odlucis za koju si ti varijantu *samo plod ili plod i drvo ili samo drvo*
Pozdrav !!