Oprema za svinjokolje

Najpoznatiji topovi haubice imaju domet do nekih 25km, a HIMARS raketni sistemi i do 80 km sa daleko vecom razornom moci.

Da, da raketni sistem, spremam se za moguću ofanzivu. 😂
Uzeli drugar i ja po pola, da imamo svoju stvar jer smo ipak profesionalci u tom poslu.On kolje jednog a ja 5 mučenika godišnje pa da uspemo da savladamo svu tu mesinu. 😂 Platili smo ga 280 e na kućnu adresu.
Pa mogao sam i ja da uskočim sa 100 eura :ROFLMAO::ppozdrav:.U ovu može pola svinjćeta ta se strpa

Da, da raketni sistem, spremam se za moguću ofanzivu. 😂
Uzeli drugar i ja po pola, da imamo svoju stvar jer smo ipak profesionalci u tom poslu.On kolje jednog a ja 5 mučenika godišnje pa da uspemo da savladamo svu tu mesinu. 😂 Platili smo ga 280 e na kućnu adresu.
Stvarno je sprava. Sad sto je malo materijala za nju morate malo pojacati. Dok je vas ima da vas sluzi.

Tako nešto i mi kontamo, trajna stvar dok je nas.Ostaje nam još mešalica za meso ali kolika im je cena čini mi se da će ruke još dugo biti u pogonu. 😂

Kolege ima li ko da predlozi model i proizvodjaca masine za mlevenje mesa za svoje potrebe . Da ne jurim mesare po selu. Mlela bi 30tak kg mesa i nesto paprike i paradajza za zimnicu, nista zahtevno. Hvala

Ne gornik, nego gronik.
inače kao manji sam uvek mesao grunjik i grojnik. :)

mislim da je pravilno "grojnik !!!". inače veomo cenjeno u italianskoj kujni. skoro sam gledo neki recept od vrhunskog italijanskog kuvara za Carbonara spagete gde navodi da je svinjski obraz tj. grojnik ubedljivo najbolji za tu namenu. čuo sam priče da je o odličan kad se ispeče al eto nisam probao dok mi talijan ne kaže. :(
naravno za karbonaru sasvim lepo radi i obicna domaca slanina. kupovna barena ... ne može. za karbonaru mora da se topi slaninica lepo. iz nekog raloga grojnik je najbolji za to.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh