Oprema za svinjokolje

@nebojsa100 Danas u S.Pazovi u prodavnici Midec gledao mešalicu za meso Protok Vinkovci, cena cirka 95.000 rsd. 😱
Ako je ona od 35 kila nemoj da je platis toliko, kod mene je 600e tj ne kod mene nego kod komisije koji je bavi prodajom te opreme za klanje.
Zato i pitam jel to vredi cemu, jel lepo izmesa meso jer nisu bas male pare u pitanju pa ne bih bas da se zaebem.

Ne planiram kupovinu takve mešalice.Gledao sam nešto po oglasima i verovatno ću prolongirati do daljnjeg.

Jesi video negde bar kako rade, dal odrade to kako treba,nigde nisam video kako izmesa, nije strasno ni prezaliti pare al da bar radi.

One sa žicom nisu dobre jer razbiju meso, ove kao kod komšije bi trebale biti dobre mada možda najbolje mešaju oni tipovi sa horizontalnom spiralom.Bio je oglas čoveka iz Šida ili okoline koji pravi takve.

One sa žicom nisu dobre jer razbiju meso, ove kao kod komšije bi trebale biti dobre mada možda najbolje mešaju oni tipovi sa horizontalnom spiralom.Bio je oglas čoveka iz Šida ili okoline koji pravi takve.
Gledao sam malopre na KP i tu iz Sida, pravi covek i po porudžbini kakvu hoces al nema cene.
Ova Vinkovci mi je zanimljiva jer mi je bukvalno u komsiluku i da sutra zatreba nesto od delova sve covek ima na stanju ma da za 200kg ili nesto vise godisnje kod mene se nece ni umoriti.

Rale je letos kupio jednu pekarsku mešalicu za neke druge potrebe.Juče su pravili kobasice ali je nije koristio .Ne znam da li je namerno izostavio ili je zaboravio da ima ovu mašinu ili mu je bilo komplikovano da je seli do mene.

E taj redosled me zanima; znaci barenje pa u cvarke. Hvala
Ma nema cvaraka...posto je to podvaljak,ostavi se kozura,na njemu-kuva se u obari i kada je viljuskom probodes lako,ide napolje...sece se kao sto si i video na slici,dodaje se so,crvena paprika i beli luk(neko ga bas sitni neko onako-obasko)

Mi radimo bez barenja, nego kada se topi mast stavi se gronik malo zarezan na reznjeve i zajedno sa cvarcima se topi. Otprilike na pola vremena se izvadi, posoli, pospe biberom, crvenom paprikom i seckanim belim lukom.

20221210-152755.jpg

20221210-152747.jpg

20221210-152740.jpg

Stigla mašina danas.10 l zapremina, reduktor, inox.

Nazad
Vrh