Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
jesi prao ruke posle ili nisi?I tu se izgubi 1-2 minuta,treba i to uzeti u racunicuNemoj da mi persiraš, moliću lepo, osećam se gadno matoro !!!!
To je glavna "mana" moje kombinacije, (PO NEKIMA) SPORO MELJE !!!!
Ima oko 60 obrtaja, tj. nešto brže se okreće nego li bi rukom okretao, a nekima se uvek žuri, MENI NE...
Prošlog vikenda sam mleo kod zeta, sam sam seckao i sam "hranio" mašinu, trebalo je nekih 2 sata (sa pauzama da močam, otvaram pivo, grickam gibanicu, donesem nešto, pomognem drugome oko nečega, itd.) za 4 labuške mesa...
Cenim da je bilo oko 200 kilograma mesa...
Imaš slike u Temi Svinjokolj i ulazak u EU...
Samo mala opaska u vezi trofazne struje.
Postoje frekventni regulatori koji od monofazne struje prave trofaznu, tako da trofazni motor može da radi tamo gde je na raspolaganju samo monofazna struja.
Investicija 100-150€ za regulator do 0,75kW.
Ali time se istovremeno dobija i fina regulacija broja obrtaja..
Grabik je u pravu za onaj reduktor, to je jako slabo, i svakako nije za 200kg mesa godišnje.
Najbolji reduktor je od oko 70-90 obrtaja i snage 055-075kW.
Grabik Na 3mm melješ junetinu?Zbog čega mora tako sitno?
Mozda da ipak nadjes jaci reduktor od protokovog.
Da budem krajnje iskren, a sad kad si (već) spomenuo, obrisao sam ruke krpom koju držim u džepu od kabanice...jesi prao ruke posle ili nisi?I tu se izgubi 1-2 minuta,treba i to uzeti u racunicu
Ja sam pitao bar pet elektricara i viklera sta bi moglo i kako bi moglo da se iskombinuje i niko mi ni pomenuo tako nesto nije,da bolje poznaju svoj zanat verovatno bi pomenuli a ja se u struju slabo razumem tako da nisam znao za tako nesto.
Kad idem kod njih na klanje nosim:
Sajla za vatanje, lanci za okretanje, glokne za čišćenje, pištolj sa kapislama za tepanje, sekiru za svaki slučaj ako promašim, normalno, noževi za klanje, sataru, cepac, bocu s plinom i brener...
Mislim da je to sve....
Na 16mm drugar melje kulen i uvek mu bude vrhunski.
Električari i vikleri se generalno slabo razumiju u većinu stvari koje su vezane za frekventne regulatore, koji su u osnovi relativno prosti i prilično dobro razrađeni..
Kad idem kod njih na klanje nosim:
Sajla za vatanje, lanci za okretanje, glokne za čišćenje, pištolj sa kapislama za tepanje, sekiru za svaki slučaj ako promašim, normalno, noževi za klanje, sataru, cepac, bocu s plinom i brener...
Mislim da je to sve....
Pa jos ostalo i svinju da poneses
I to sam im rekao !!!!!Pa bilo bi lakše da prenesete svinje kodtebe