Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
vosi
Može pojašnjenje ?
Nisam u toku, s kakvom "aparaturom" za mlevenje imaš negativno iskustvo ?
Ne znam da li odgovara ovakav .
https://www.kupujemprodajem.com/Ala...duktor-70876255-oglas.htm?filter_id=155742428
Moja kombinacija je samlela CELOG KONJA !!!!!
Plus svinjska masnoća...
Kolega i ja mleli celo poslepodne...
Junački izdržali i mi i kombinacija, napolju na minus 5 stepeni da se motor bolje hladi !!!!!!!!!
Moja kombinacija je samlela CELOG KONJA !!!!!
Plus svinjska masnoća...
Kolega i ja mleli celo poslepodne...
Junački izdržali i mi i kombinacija, napolju na minus 5 stepeni da se motor bolje hladi !!!!!!!!!
Kolega Vosi ja ni ne pomisljam da ste vi zlonamerni ili nesto slicno,ja nemam iskustva sa el. masinama zato sam i postavio pitanje da cujem iskustva ljudi koji poznaju materiju ali taj motor,reduktor,potpuno nova masina 22 protok vinkovci i strugarske usluge da se to sve lepo spoji kardancicem i postolje mene ne izlaze ni 100e.
Tako da sam odlucio da probam da vidim sta ce biti,mozda bude zadovoljavalo moje potrebe a mozda i ne tako da eventualno mogu biti u manjku 40e koliko ce biti placeni taj motor i redutkor a sve ostalo mogu da iskoristim i sa jacim motorom ako se ovaj pokaze slab za to.
A treba ce da samelje 150 kg mesa godisnje,cisto da ne zajmim masinu po komsiluku.
Nije, živ ti ja, prava konjetina, ja bio klaničar, pa kad sam ga tresnuo pištoljem u glavu i pustio krv, onda plakao, kolega povraćao, onda ortački sve isprangijali, samo glavu, noge, rebra smo bacili, sa njih meso nismo skidali, ali smo dali jednom što drži i trenira lovačke kerove, da kuva kerovima....Apa to ti je bio neki pony konjić ili onaj njihalo
Nemoj da mi persiraš, moliću lepo, osećam se gadno matoro !!!!
To je glavna "mana" moje kombinacije, (PO NEKIMA) SPORO MELJE !!!!
Ima oko 60 obrtaja, tj. nešto brže se okreće nego li bi rukom okretao, a nekima se uvek žuri, MENI NE...
Prošlog vikenda sam mleo kod zeta, sam sam seckao i sam "hranio" mašinu, trebalo je nekih 2 sata (sa pauzama da močam, otvaram pivo, grickam gibanicu, donesem nešto, pomognem drugome oko nečega, itd.) za 4 labuške mesa...
Cenim da je bilo oko 200 kilograma mesa...
Imaš slike u Temi Svinjokolj i ulazak u EU...
Na 6-ci...Na kojos si sajbi mljeo konjetinu , 8mm ili kao junetinu na 3mm, sto nije isto.
Protok Vinkovci ne moze da radi sa 32-jkom, reduktor je slab , to je projektovano za jednu svinjokolju godisnje, materijal je aluminijum , tako da ne ocekuj nesto jako od toga, najbolje ti je remeni prijenos od ves masine , kardan na masinu za meso ili neka zglobna veza da ne opterecujes masinu , ode plastika na spirali ako ju opterecujes radijalno. Tu motor treba min 550W da bi radio , jer okrece oko 120o/min ili i vise. Za ozbiljnije treba reduktor sa celicnim zupcanicima , planetarnog tipa(osvina ulazna i izlazna su u osi) , jer vecinom puznog su mesingani (ulaz i izlaz su vecinom pod 90 stepeni).
Recimo 22-jka sa remenicom od ves masine ne treba vise od 15minuta za 100kg , motor je od 1kW , ali ta pojede isto toliko junetine matore 1,5godinu , rezane na 3-jki sto bi se vecina ukakile kad bi vidjele junetinu/govedinu.