Oprema za seno i senažu

Ljudi da li neko ima iskustva sa onim suncem(grabljama) od imt boljevca koja ima 8 ili 9 radnih tela?

Milose, ako ti treba savet, dacu ti broj od druga koji ti je u blizini i mozes i da odes kod njega, (Bulinjak iznad Kusiljeva), on je pre 2 godine kupio to sunce sa 9 radnih tela...

Drugari imam kuhn balerinu 3.2 metra radne sirine 10 stapova,desava mi se da ponekad pocne da krči u reduktoru kada naidje na neko opterecenje.Sta to moze da bude? kako se pravi i gde ima rezervnih delova?

Zaboravih da kazem,da je kućiste suvo zatvoreno. Znaci da rasturam pa da vidim sta cu?

U kucistu samom ima neka matica iznad kucista a matica je ista kao na rotacionoj kosacici ona sto steze tas,samo dosta veća e ne znam zasta ona sluzi. Slikacu sutra ako stignem da postavim par slika. Mada i ja mislim da je konusno tanjirasti ode jedno 250€ :)

Košeno je samohodnom kosom benzinkom, ona prostre travu a prevrnuli smo ga jednom jer se radi o detelini kravari, ona se malo teže suši.

neznam baš da možeš brže sa suncem, na 1:09 pogledaj kojom brzinom ide a ako je dobro povaljano (ravno) ide i brže

Jel radio neko kukuruzovinu koja je rađena sa rokom seckom sa balerinom? Jel izvodljivo?

Послато са Nexus 5 уз помоћ Тапатока

Ove balerine rade dobro gdje je njiva ravan gdje nema uvala, nekako mi je sporija od sunca sa suncem brze mozes voziti.

Ja se ne bih slozio sa tim, kod nas su sve brda i uvale i samo balerine rade. Gde sunce sprema uopste mi se ne svidja kad baliram, em je iskrivudano, em nije jednako rasporedjeno i jos ga umota gde je veca trava. A ja sa balerinom idem brzo koliko mi teren dozvoljava, nije bas ravno, sa 539 sam uglavnom drugom grabio i to mi je taman a i pograbi se super.

- - - - - - - - - -

Skupljanje sijena sa Kuhn balerinom, kao što vidite zavesa je budževina ali radi posao samo tako
Zombie ja na mojoj nikad nisam nabio tu zavesu, ne vidim razliku u radu, ne baca ga dalje nego sto bi trebalo, a balerina je identicna. Kuhn.

Potpisujem. To sam osetio na svojoj kozi.:zli:
Kod mene opet sasvim druga prica. Imam je 6 godina i kosim do 30 ha godisnje. Samo menjani nozici. A sta sve nije kosila. Jagode na bankovima, nekakve ruze gde nije uspelo kalemljenje, sadnice visnje debele kao palac koje je covek upilio za prodaju pa mu se posusile, kukuruziste iza beraca kad ima dosta trave pa posle izbaliramo za ovce. Svasta nesto sto i nije za kosenje da ne cuje zlo. U jednoj zakorovljenoj njivi sama ostruga i samonikli borici debljine 3-4 cm samo malo zadrzim na kvacilu i kosi i borice.
Placena je cini mi se 105 000 dobio 30 000 povracaja i te prve godine pokosio 27 ha za pare. Znaci otplatila se prve godine a sve ove do sada zaradjuje. Ja sam vise nego zadovoljan.
Nema pologa koji ne moze da pokosi, obrije do zemlje graoricu detelinu... Jedino nije mogla metalnu cev od vode������ srecom i tu sam prosao bez ikakve stete samo iskocila iz sigurnosnog zuba i zabacila se unazad. Malo u rikverc ukljuci se u zub i peglaj dalje.
Ispravka. Pucala mi oba bolcna sto se kace na traktorske poluge.

Poslednja izmena:
Iskustva su razlicita i misljenja su podeljena. Meni je stradala na pocetku druge sezone posle nekih ukupno odradjenih 70ha. Razlog je deformacija vretena unutar korita koja je doprinela ostecivanju svih zupcanika. Problem je njegova duzina od cinimi se 110cm. Dok na sadasnjoj kosi marke PZ zahvata 1.85 to vreteno je oko 80cm, zbog pametnije odradjenog prenosa, i veceg je precnika. Dok je 'poljakinja' radila kosenje je bilo bez greske. Dva puta dotezani kaisi i samo su nozevi menjani.

Pozz forumasi imam pitanje pricao sam o ovoj temi letos u pitanju je kun balerina sa 10 ruku desava se sledece: kada ukljucim da radi na prazno vrlo malo se cuje sum u reduktoru inace suvo kuciste na mast zatvoreno a kada spustim u rad cim naidje na malo vecu guku sena on pocne da krcka i koci u radu cim zadam veci gas naglu promenu krcka,da li je to neka zastita ili je u pitanju konusno tanjirasti?proveravao sam i kardan da ne krcka u njemu ali ne,dotezao sam maticu na vrhu i bilo je dosta bolje i opet ista stvar. kazite mi sta da radim i kako da ovo regulisem kako se uopste dolazi do konusnog tanjirastog ovde?

dobro vece ljudi,interesuje me dali ima neko da prodaje sunce,nebitno moze i neki vuceni stariji model,ili neki sa 3 tocka(sunca),nemora biti u perfektnom stanju treba mi hteo bih za motokultivator da preradim nesto,trazio po oglasima ali sve dosta skupo,ali neki polovan ili nekompletan nemogu naci,pa ako zna neko nesto ili ima li neko nesto bioo bih zahvalan pozzdrav

Nazad
Vrh