Oprema za seno i senažu

Koji je skupljač u pitanju, i ako budeš kupovao gledaj da ima bar 4 platna jer ova sa 2 se buši lako.

Za moj je oko 6000 u coningu,zvao sam milanche imaju dve na stanju sutra zovem da provere cenu jer je bilo kasno kada sam zvao.

Gledao su u coningu 2600 jedna, mislio sam da nema gde povoljnije :)
Kolega jesili razmiščjao o punim gumama da namestiš ja sam na skupljac takve namestio ima da se kupesa sve felnom samo strugar da ti napravi novu osovinu da bi je mogo da zakaciš jer imaju sa lagerom i sa plasticnom curom umesto lagera

- - - - - - - - - -

Evo ovako nešto
73377033
057.jpg

Nisam razmišljao o punim, uzecu novu jednu, meni samo jedna treba, druga moze još..

- - - - - - - - - -

Evo slika moje samoutovarne za senazu, ima 21 noz, vise slika ima u temi Samoutovarne prikolice da ne postavljam dva puta isto
img20150213150812.jpg
[/IMG]
img20150213151306.jpg
[/IMG]

I ova sprava je zanimljiva

Ako moze jos neko da potvrdi ili da me ispravi, ja koliko vidim ovde je rotor slobodan nema pogon preko tockova? mozda samo ima neku blagu kocnicu na osovini da bi bolje grabio i podizao seno...

P.S. ipak ima pogon i to se bas vidi spolja :osmeh:, ja blenuo da nije negde iznutra...

Poslednja izmena:
Pogon su tockovi, samo ja bih stavio sto manju remenicu da se u odnosu na tockove brze okrece, bolje bi razbacalo tj rastreslo Lucerku...Vidis da prati koliko brzo tockovi se okrecu toliko se i ono brzo okrece i rastresa lucerku...

Vala ima da napravim nesto ovako za sunce, samo maksimalno pola sirine od ovoga sa snimka. Desi se da moram da prevrnem rucno redove sunca, jer ga ono zavije kao palacinku, pa ono unutra ostane vlazno, pa nije za rad.

jer ga ono zavije kao palacinku hahahha Dobar si :osmeh:. Dobra stvar, nego mene zanima najvise jel to skinuo od prese neke ono vitlo ili kako se vec zove ili kako je to napravio??

Moguce da je skinuto od prese, pa samo okrenuto naopacke, jedino sto su zice-prsti drugaciji, dodju kao luk. U svakom slucaj taj je princip, malo ce ferkicu hidraulik da se pati da to sve dize, al sta da mu radim.

To mozda kazem mozda moze da se resi ako ga vuces kao prikolicu... Tj mala prepravka... Umesto da dize hidraulik nabacis osovinu neku najjeftiniju i samo udri...

Tesko kao prikolicu, njive u iks i oks :haha:, da odlepsa vreme pa da napakujem sunce da vidim sta i kako moze da se odradi...

Nazad
Vrh