Oprema za seno i senažu

To bih iskreno i ja voleo da znam, svaki put kada sam pitao dobio sam po 2,3 negativna i tako do 25, posle odustao vidim da nema svrhe. :ppozdrav:
10-15000 je već ozbiljna količina. Računica je prosta i rađena za moje uslove, gde je utovar i istovar 15 ili 20 RSD po kom. + broj koji ste naveli investicija je opravdana.

Nekad je dobro imati stvari od koje ne pucaju ledja pa makar se i neotplatila....Vazniji je covek nego prikolica... Kosta ali vredi meni bi se otplatila kroz 5-6 godina, ako uzmem sadasnje stanje da ne menjam nista, ali opet vredi lakse je mozes ici da radis drugi posao, a ne da lezis od bolova u ledjima... Nije sve u otplati... I na more kada odes pa se ne isplati, kad ces vratiti pare= nikad....

Matke ako nemas vise od 1000-2000 bala godisnje tvoje razmisljanje je sasvim logicno,medjutim ja imam dosta vise tako da moram naci neku alternativu u skorije vreme.Delom je i Jugi u pravu kroz duzi period bi se sigurno otplatila i na manju kolicinu bala a takodje stiti ledja i zdravlje :ppozdrav:

Po kojoj ceni dobijas rolo presu i utovarivac u odnosu na samoutovarnu prikolicu za bale??? Kupujes tipa sedi i vozi :)

Rolo presu mozes kupiti neku od 2500 do 3500 evra a utovarivac mozes za 1000 evra mozda i ispod te sume. Ja sam rolo bale stavljao na stalu digao negdje oko 60 bala ovaj sto mi je dizao digli za neki 40 minuta nas dvojica kolitali ih po tavanu i poslagali ih.

E sada reci mi koliko kosta folija,jer zbog nedostatka prostora morao bih da drzim napolju... NEizvodljivo je da pravim i objekat i kupujem masine... Jug je to :)

Ove prikolice su ekstra dobre i mnogo znace za one koji nemaju dovoljno radne snage.
Samo jedan moj primer,ukratko,a ima ih mnogo.
Prosle godine krenemo u njivu radnik i ja.On vozi jedan traktor sa zakacenom presom i elevatorom koji podize bale u njivi,a ja drugi traktor sa dve prikolice.Posto ja vozim brze,pre sam stigao u njivu.Nema njega,i nema,i nema... Zovem druga i pitam je li ga video,kaze on:"Jesam,parkirao se ispred prodavnice i pije pivo!!!" Naravno,mozete zamisliti kako sam se osecao.Kad je dosao nisam mu nista rekao,jer bi se cak verovatno i uvredio i otisao.
Samo zbog ovakvih primera,samoutovarna prikolica vredi i za hiljadu bala godisnje i kupicu je,samo da mi dodje na red :) Do tad,povrsine pod lucerkom ne povecavam,cak cu ih i smanjiti.
Imao sam priliku da vidim OMAS 104 u selu u mojoj blizini.Covek ju je kupuio za 1500 evra pre tri-cetiri godine.Prezadovoljan je i kaze da je ne bi sad prodao ni po kojoj ceni.
Vi koji planirate da kupite ovako nesto,pogledajte malo i strane sajtove(u Italiji npr.),pa pokusajte nekako da je uvezete.Ovde kod nas ih malo ima,zato i imaju uglavnom visoke cene

Negde sam pročitao baš o uvozu tih prikolica i kaže da se uvoznicima isplati samo ako je ti naruciš, pa ti on tebi specijalno dotera i platiš mu put, a ovako, da je on uveze se manje isplati jer je baš gabaritna, a na njeno mesto može da se stavi par pluga ili traktor na koji je veća zarada..

To je tacno.Mada,one stranice gore (ili kako se vec zovu) mogu da se skinu i spakuju i onda na nju moze jos nesto da se stavi.To opet moze na nekim prikolicama,ne verujem da moze na npr. prikolici kao sto ima RatkoPa.E,sad,treba naci i prevoznika koji hoce s tim da se bakce...

Da kicma ne strada

[video=youtube_share;gJe5tGpGpxc]http://youtu.be/gJe5tGpGpxc[/video]
Ovo je kolko vidim u turskoj
Bio sam letos u turskoj i bas sam zagledo njihove balirke i bale,balirke su slicne obicnim kockastim ali su dosta vece,a bale su cc70-80kg(zato i mora ovako da se dize),i imaju 3 manile i to neke debele manile,ko prst debelo

Imam i balirku (malu) i lifam utovarivac za bale. Lifam mi je puno pomogao jer niko kod nas nece da tovari bale (potpuno ih razumem jer to nije nimalo lako). Malo sporije ide ali je potreban samo jedan covek u prikolici i jedan u traktoru. Sta reci veliko olaksanje!

Pa ipak prodajem i balirku i Lifam jer moram brze da baliram i prevozim - uzimam rolo baler.

Imam i dve samoutovarne prikolice koje koje su nezamenljive jer sa njima mogu brzo da se zaletim i pokosim seno za krave ali i za pripremu senaze.

Reci ovo ili ono je bolje zaista nije lako jer svaka masina zaista ima svoju vrednost u pravim okolnostima. Mislio sam da su i balirke za meke bale prevazidjena stvar ali promenio sam misljenje i jako bih voleo da imam jednu takvu!

Ima li neko ovakve grablje?

DSC_0067_800x536.JPG
balerina3.jpg

Nazad
Vrh