Oprema za seno i senažu

Odg: Oprema za seno i senažu

to su stvarno male pare :) kolko kod vas ide grabljenje?

evo slika :
2nu26au.jpg

Post je spojen: [time]1297616652[/time]

pogledaj da li ima lufta u tockovima oce da se odvije matica i da spadne .nek te dugo sluzi :ppozdrav:

4.15m sutra cemo da je agretiramo za 539 da vidimo jel moze i kolko tega treba.
A sto se tice lufta nema nigde dosta je dobro stanje :) hvala :)

Mi kad smo nasu zakacili za 539, kako povlacim rucicu hidraulika na gore, tako prednji kraj fercike sve lepse gleda u nebo. :haha: Mada je ova moja dosta masivnija o te Felle, mozda je i budes mogao nositi sa 539. :sta:

Zdravo ljudi,procitah ceo forum ali nigde ne nadjoh da neko radi silazu bez prethodnog prosusivanja trave? :sta:

Mogli ste se prvo predstaviti ali pošto je u Sjenici hladno možete i kasnije kad otopli.
Kod nas se travna silaža i ne radi. Uglavnom je od kukuruza, lucerke, stočnog graška i sl. Pretpostavljam da bi bez prosušivanja bilo previše vlage o otežana fermentacija pa samim tim i kvalitet.
Ako bude interesovanja otvorićemo temu o travnoj silaži jer ovo i nije prava lokacija za priču o njoj.

http://poljoinfo.com/index.php?topic=1923.0

E,a ja mislio da cela Srbija spava :spavam:!Pa ovako ja sam Mihailo iz Sj.i rado bih cuo neke savete od clanova ovog foruma po pitanju trave silaze.
Post je spojen: [time]1297782755[/time]

Travnu silazu ili sjenazu sam prvi put radio prosle godine i to usluzno sebi nisam
moja saznanja od ljudi kojima sam radio su da je svaka suvlja masa ljepse mirisala i bolje fermentisala znaci i kvalitetnija

ma ija sam to pokusao prosle godine prvi put,ali sam je direktno kosio i siliro uzelovim silokonbajnom,dve operacije u jednom prohodu nije lose to, ali bila je malo vise vlazna.
Post je spojen: [time]1297839515[/time]

Gde da nađem zupčanike za rastresač Fela IH 270 D ili TH 270 D ne vidim jasno na pločici

Evo cime mi sakupljamo i mesamo seno. Kod mene u kraju se najvise koristi sunce i traka, ostalog ima malo. Samo ljudi imaju losu naviku pa ga ne okrecu u transportu, pa tako jedan pre 2 godine umalo da ubije jednog starca.
Evo slike kad smo ga sklapali
aoku9x.jpg

evo naletio sam na ovu balerinicu , prodaje se u komšiluku
interesuje me vaše mišljenje
zahvat je 2 metra (meni dovoljno) , ima neki čudan sistem kačanja , isto je u 3 tačke ali ram ide posebno od grablji i nekako se samo nakači jedna blcna gore na toplinku a dole gdje su poluge samo se uklopi u neke lijevkove

slika-143524-2011-06-1307276822-velika.jpg

slika-143524-2011-06-1307237770-velika.jpg

Nazad
Vrh