Ogrev (ugalj, drvo,...) -- nova tema

Dobrodole, lepo pišeš. :osmeh:
Ovo što si slikovito opisao....
Pa "ošini" mi, jedan "lajk" u vidu opcije "zahvali se" za toliki moj trud da Vam "dočaram" gore opisano...
Nemoj da te vučem za prst,kad već moram...::suncanje::
Šta si se sti'so ka da daješ novce u zajam bez kamate i hipoteke na nekretninu?

- - - - - - - - - -

E jesam kvaran ko (ovaj moj prednji levi, jedinica) zub....:osmeh:
Od Ciganke bih dete iz ruku oteo, ka'ki sam postao....::sramota:::cvetic:::namigivanje::

Poslednja izmena:
Svi kradu, samo neki vise, a neki malo manje. Meni nije jasno da ljudi tako kupuju drva da ne mere. Da izmeri makar na kamionu ne moze toliko da se zezne, sem ako nikad u zivotu drvo nije video. Nego nije toliko ni cudno za te prevare jer neko drva izvucena iz sume plati 30 €, utovar 2 € po metru, plati naftu, naravno amortizacija za kamion i plus treba da zaradi. Pa kako onda taj moze da proda ta drva po 35 €? Nikako se ne uklapa ako ne zavrne na kolicinu.

Meni su "braca" doneli 6 kubika drva na tamicu topole. Pristanu da slazemo i pocese slagati njih dvojica tako sto bacaju oblice a one se ukljestaju i preprecaju. Opomenem ih jednom, posle toga pristanu da ja slazem a da oni mi dodaju. Spakovali smo 5.3 kubika toliko sam i platio. Da su oni slagali sami naslagali bi 6.5 kubika ladno i onda bi postidjen morao platiti toliko umesto 6 kubika. Inace zivim za dan kada necu vise kupovati drva vec loziti soju, sapurike u centralno. Jer svaka kupovina drveta je avantura za sebe a naci postenog trgovca je 1% slucajeva.

@ichbinmilan
Motorka je juce radila, montirao sam novi lanac i mac ali mi deluje da je lanac za osterenje. Jos nisam otisao do Stihl radnje da kupim turpijice, pa sam onda radio sa drugarevom nekom 380 Stihl. Jeste teska, ali sece za medalju, mada i ova moja/tvoja prdavac radi ok.

Kod mene ispred kuce imaju dve bandere koje su na 12m razmaka i toliko drva obicno ode za zimu (eventualno manje ako uzmem da mesam sa ugljem da drzi vatru preko noci)... Elem, 12 od kad znam za sebe i nije tesko izmeriti rastojanje i kad odem na pijac' i kazem da mi treba toliko, svi su u fazonu da imaju... Ali im ne kazem da ce da moraju da se sloze izmedju dve bandere :))) Svake godine, (pa i ove za sada) bar po 5 njih dodje i ode brze nego sto su dosli kad im kazem da slazemo od bandere do bandere i razvucem im pantljiku :))) Imam jednog iz Ivanjice koji mi dovlaci drva (ako ih ima) i sa njim nikada nisam imao problema... A ovi sto na 3m ukradu 2, njih bih vezao gole u sred leta u toj istoj sumi da ga malo iz'edu komarci i kojekakva gamad pa da im vise na pamet ne padne da urade tako nesto... Gledam tu po komsiluku gde zive stariji ljudi, to je sramota... Oni odvajaju cele godine od penzije i onda dodje neki šalabajzer i zavrne ih za ogrev... Pre par godina su ljudi jurili nekog 'Piksija' po pijaci jer ih je zavrnuo za brda metara ogreva... Ako se secam dobro, bio neki veliki crveni kamion sa VA tablicama...

Dobrodol-e, imas rucak od mene za ovaj tvoj post... Nisam se skoro od srca ovako nasmejao :))) :ppozdrav:

Svi kradu, samo neki vise, a neki malo manje. Meni nije jasno da ljudi tako kupuju drva da ne mere. Da izmeri makar na kamionu ne moze toliko da se zezne, sem ako nikad u zivotu drvo nije video. Nego nije toliko ni cudno za te prevare jer neko drva izvucena iz sume plati 30 €, utovar 2 € po metru, plati naftu, naravno amortizacija za kamion i plus treba da zaradi. Pa kako onda taj moze da proda ta drva po 35 €? Nikako se ne uklapa ako ne zavrne na kolicinu.

Upravo to. U prvi mah sam se bio zapitao, kako oni prodaju drva po istoj ceni po kojoj uzimaju od mene? :osmeh: Eto odgovora...

Bojane, slobodno se nekad javi da ti objasnim šta sve može ''prdavac'' da iseče

lRn56px.jpg

Moja je,mojaaaaaa!!!!
Ova "mala,prdava" sa slike....:bravo:

- - - - - - - - - -

Proximus....
Ovim mojim rođacima nije bilo do smeha,al stvarno je bilo klasika, crni humor....

- - - - - - - - - -

Neki dan sam morao s njima " u nabavku" drva,ali "kod mene" za 3 sata straha i povratku kući,po 'ladu da te ne poznadu,uz romantiku sjaja zvezda i mesečine....
Šta da im radim kad su brljivi, samo da su kazali da idem s njima da kupimo drva,ne bi naj...bali, ovako....:sjasi:
Naj...bah i ja zbog njih..

A evo i "mojih" drva, za ovogodišnje "prezimljavanje" uz veselu, a pucketavu vatricu....
Samo da napomenem:
Sečeno u "mojoj" šumi, za sopstvene potrebe, bez prisustva drž. organa....
I što je najvažnije: NIKO "ne plače" za njima....:osmeh:

20171020_133638.jpg

Jedna od par tura koje sam "odradio"....
Nek' mi ga "izmetre", i s onaj njihov, a mogu i s mojega....
Metra, pantljike, samo da razjasnim....:osmeh:

Ove trupcice smo ja i kum pre neku godinu utovarali, terali, istovarali i umetrili jer tako smo u mogucnosti. Bili smo tad po 74-5 kg. Gradjani bi rekli da je nemoguce, al kad stalno radis udjes u stos.

[video=youtube_share;CbxB-4jHSCM]https://youtu.be/CbxB-4jHSCM[/video]

Pravis od Sapcana prevarante...........Koliko sam samo preprodao auta, sto sa prekucanim brojevima, sto sastavljanih iz 2-3 dela i niko se nikada nije zalio............

Najbolji svedoci mog dobrog poslovanja su godine vrednog rada , mnostvo prodatih automobila i isto toliko zadovoljnih kupaca, koji su za jeftin novac stigli do svog omiljenog vozila.

Pa ima tu malo i mozga. Ne samo dizanje. Koje je pretesko,kotrljas ga uz drvene lege u kamion. I sam sam ih tovario tako. U drvarku jos lakse.

Kad kreneš i uhvatiš ritam ide k'o mače niz oluk. :osmeh:
Prije par godina buraz iz ravnice dođe kod nas malo preko ljeta i navalio da i on ide u šumu. Ne volim voditi sa sobom nikog ko ne zna posao, jer mi je stalno briga šta će napraviti i kad će ga mlatnuti drvo, ali pođe i on.
Dvometraš, pun snage i ajde bar će pomoći oko utovara. :osmeh:
Dok smo slagali na putu sve išlo i nekako, ali kad je trebalo da se baca na kamion došlo da izražaja nepoznavanje tehnike rada. On stalno radi u polju, tovari velike terete, ali sa pravim drvima nije radio i čudio se kako komšo od jedva 70 kg žive vage baca bukove okruglaće od 35 cm. :osmeh:

Pa upravo to sam i hteo da kazem, ali me mozda nisi shvatio. Nismo ih terali kamionom vec traktorom, a prikolica oko 80 cm pod od zemlje i veruj da ni jedno nismo kotrljali vec sve dizali. Ali i za to dizanje treba mozak, odnosno tehnika, a ne zapni ko balvan.
Pre par dana bili nas nekoliko u sumu i spremili 11m. Jedan tu skoro duplo vise moze da digne od mene. Tezi je od mene za 30-40 kg. Ali on baci par komada i posle brekce, a ja nista. To ti je snaga bez pameti.

Pošto je prethodna blokirala, sad se otvara slična nova tema.

Trebalo je ove trupcice podici na prikolicu:osmeh:

Imam ravno 80 kg i oko 1.75 visine nisam nikakav nabildovani Švarcika, već seljak...
U ruke, ne u glavu...:ppozdrav:
Sečem sam,i izvlačim,na kraju i tovarim sam...Neću da vodim nikoga,mada imam interesenata,al neću niko "da mi broji" koliko sam navukao, i da "snimaju" "moju" šumu...
I gaće mi budu mokre,da prostite,i košulja i čarape,pa ponesem rezervnu preobuku i presvučem se...
Badava i što imam kabinu, bude zapravo 'ladno kad krenem kući...
Nek' nađu oni "svoju" šumu pa nek' seku...
Džafte-kurafte su opasni i samo špartaju okolo i seku di god šta snime,ne glede jel to privatno ili "ono" drugo, jeb.... ih ćaća što ih pravio po mraku pa ispadoše namazani...
I bukvalno i u prenosnom smislu...

Tako sam i ja prosao čovek iz Loznice dotera mi sedam kubika i sve to nabrzinu istovari i ko da ću ga bičovati "pobegne" ni kafu ni sok ode. Dođe čovek iz sela da iseče, kaže odma šta si kupio tu lipu a ja ne, rekao je bukovina. kad je zavšio koliko sam dužan kažem mu sedam on kaže ne po piljevini vidi da je iseko 5 i toliko naplati.Bravo za mene i moju trgovinu, zaj... me da nije mogao bolje. Pa eto tople preporuke za jovana iz loznice ko zeli neka pozove 064/4605059

Послато са Smartphone6.1 уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh