Odg: Koćenje- broj malih - fotografije legla - odgajanje do odvajanja

Sve je to ok, ali vidis da zenka ima problem neka je "napuni" dobro.

Može on nju da "puni" koliko god hoće, ona će okotiti onoliko koliko bude oplođenih jajašaca, a to zavisi od nje, a ne od broja "punjenja". ;)

A treba i znati potrefiti kad je ženka u teranju, jer kad nije, okoti manje komada ili se ne okoti uopšte.

Dobar dan ,imam 8 malih zeceva koji su stari oko 2 dana.Majka im je uginula od torzije materice prilikom porodjaja,a oni su doneseni na svet carskim rezom.Da li neko ima ideju kako da ih prihranjujem dok ne stasaju za cvrstu hranu?Za sada ih prihranjujem mlekom koje sa daje novorodjenim macicima.Ako neko ima iskustva neka se javi.Unapred hvala

@ momir 45. Vidim druze da si se bas zauzeo za njih,jer malo ko bi radio carski rez kod zecice,svaka ti cast na humanosti. Tesko ce ti neko ovde odgovoriti na to pitanje,misljenja sam da je bolje da pitas nekog veterinara specijalistu za savet.Mozda bi bolja prihrana bila INBERG-ova hrana za jagnjad (sisancad) jer je kunic ipak biljojed (za razliku od macica).Ali ipak ti pitaj neko strucno lice.:ppozdrav:

Daju ljudi zamensko mleko za mačke, ali nemoj puno da se nadaš, imaju jako male šanse da prežive.

Probaj sa nekim mlekom u prahu. Pitaj nekoga da li moze to. Ali vidi sve trazi za jagnjad.

- - - - - - - - - -

Jer za zeceve niko ne verujem da ima da proda. A za jagnjad toga ima.

- - - - - - - - - -

Cak bi mogao neku zenku ako imas koja doji neke male ali da su odrasli bar malo i odvoji ih i onda "prisilno" doji te malce.
"Prisilno" drzi zenku a njih postavi da sisaju.

E ljudi okotila mi se i siva zekica jutros ne znam koliko ima ali i imala je veliki stomak pa cemo da vidimo za koji dan koliko ima,a ove tristo imam one se okotile ranije jedna 9 kom druga 8 a treca 7 samo sto mi je jedno izbacila iz gnezda preko sise i smrzlo se ostali su svi ok samo malo da porastu pacu da ih slikam

Pozdrav za sve kolege kunicare i kod mene napokon prinove. Okotie se dvije zenke, broj malih nezna,bice slike kad odem kuci. Zenke su kombinacija majka b.orijas otac novozelandski pa na njih pusten takodje muzijak iz iste kombinacije,sledece parenje ce biti sa cistokrvnim B. orijasem.

Jedna moja se zadnji put tako okotila, pola na jednu, pola na drugu stranu, ja sam ih sve stavio u jednu gomilu.

Ma i ja sa mojima isto to mogu al ovu sam uzeo nema mozda tacno da ti kazem druze 15 og februara nije bas cvecka inace bice ok kad me malo duze upoxna bila je u velikom prostoru sad je u manjem pa zbog tog jos sa se okotila pa je malo prgava a ostale su kao bebe obozavaju da se maze

- - - - - - - - - -

Evo sad sam pokupio na jednu gomilu zatvorio sam dasko0m pa sam skinuo pa ce da vidimo sta ce da bude

Hej ljudi jel vam se desilo nekad da zekica se okoti na dve strane u kotilici ne znam sta da radim dal da ih prebacim na jednu gomilu jos su mali 2 dana,na jednu stranu 4 kom a na drugu 5 kom ima li neko iskustvo sa tim neka odgovori sto pre

- - - - - - - - - -

Hvala druze samo da bude ok
Moja jedna stara orijaska je 2 putatako kotila i oba puta uspjesno othranila,kotila po 18 dva puta i othrani 14 15 komada bez problema. Ja nisam htjeo da ih prebacujem zato sto ih je dosta bilo tako da ih je lakse dojila. Ove dvije mlade su se okotile u jedno gnijezdo i hrane ih bez problema,samo mali ispadaju iz gnijezda iznose ih na sisama,posto nisam bio kuci kad su se okotile a nisam zneo ni da li su skotne kad sam ih zatvorio u box. Ali nije prvi put da se okote dvije u jednom gnijezdu.

Je l' ti uspelo to u dve zenke u jedno gnezdo? Za to cujem prvi put.

A to kad odvoji u dva gnezda odnosno okoti se na dva mesta, zenka nije sigurna da moze oba legla da prehrani pa jedno vise gleda, a drugo dobija po malo. Bar je kod mene tako bilo, i obicno ovi iz drugog legla uginu. Samo ja sam to spajao uvek.

Ja nemam pravljene boxeve ove od drveta i zice,kod mene su zecevi u nekom objektu gdje je komsija mislio da drzi kokosi on otisao u svicu pa sad ja tu drzim zeceve. Boxevi su veliki tako da ima mjesta u svakom za 3 4 zeca pa sam u jednom imao zenke i muzijake i odvojim zenke prije nekih 10tak dana nisam ni znao da su skotne. Okotile su se za isti dan u isto gnijezdo mali dobro napreduju. Nije to kod mene prvi put posto drzim zenke sve zajedno i onda povremeno pustim muzijaka sa njima na desetak dana i onda se one pare ako hoce i posle mjesec dana se okote uvijek se kotile za dan po dvije i uvijek u isto gnijezdo. Prije sam odvajao ali ovako mi je lakse a i one odhrane sve mlade. Lakse mi zbog hranjenja zenki posto sam ja na faxu a moji kuci ih hrane pa da nebi morali na nekoliko mijesta da hrane oni na dva mjesta hrane tamo gdje su zenke i mladi i muzijaka.

Ja sam ih prebacio na istu gomilu evo gledam danas sce ok tu su zivi za sad ce da vidimo dalje kako tece,a u pravu si S.Tomasevic kad sam prebacio ove manji su bili sad vidim svi su zivi super
ma kolko odhrani sta da radim bice valjda kako treba.

Nazad
Vrh