Odg: Koćenje- broj malih - fotografije legla - odgajanje do odvajanja

Super druze ja imam od jedne 9 kom stari 7 dana druga ima 8stari su oko 5 dana a treca se okotila al ne znam koliko nisam gledao a jos jedna treba da se okoti za 6 dana

Poslednja izmena od urednika:
Ja sam sada sastavio 28 komada (od tri zecice) u jednu prostoriju 2,5m x 2,5m a za nekih 15-tak dana bi trebalo da odvojim jos 24komada.Hranilice su non-stop pune,uzivaju jos 2,5 meseci a onda....::000:::osmeh:

Drugari treba mi jedan savet,zecica n.sarac treci put se koti ,prvi put okotila jedno,drugi nijedno i sad treci dva komada,zec je cincila,isti muzjak i kalifornijska tri kocenja po 5-6 komada,znaci nije do zeca,sta da radim sa njim,dal u tepsiju ili da probam jos jednom,hvala na odgovoru

Ako imas visak zenkica onda je bolje posalji u lonac,jer i sam vidis da nije do zekana,vec da sa njom nesto ne funkcionise bas najbolje...

Samo prvi put moze slucajno da omane,da se kaze da je neiskusna ili je imala tezak okot.Svaki sledeci promasaj-nije slucajan,tako da sto kaze Pero...skloni ti nju (da ne gubis vreme dzaba).

Drugari treba mi jedan savet,zecica n.sarac treci put se koti ,prvi put okotila jedno,drugi nijedno i sad treci dva komada,zec je cincila,isti muzjak i kalifornijska tri kocenja po 5-6 komada,znaci nije do zeca,sta da radim sa njim,dal u tepsiju ili da probam jos jednom,hvala na odgovoru
Probaj jos jednom, ali pusti je ceo dan sa zecom tj da se pari i gledaj da li se pari. Uvek zecica kod zeca. I to pusti je ceo dan nek skace na nju.

Sve više od 3 skoka je mučenje i za mužjaka i za ženku i nema nikakvu svrhu. Bolje je pustiti ih da se pare ujutru, pa ponoviti parenje za 10 sati.

Ja pustim 4 puta da skoci na zekicu i posle ih odvajam al to ne znaci nista jednom prilikom kad sam cistio boks zec mi je bio u toj prostorji pustio sam ga malo da se proseta jer je dobar i miran i izadje mi zekica sa njim .Ja dok sam se okrenuo on je jednom skocio na nju i opario samo jednom i okotila mi sedam malih a nisam hteo da je pustam ja mislim da to ne mora da znaci koliko puta ce da skoci a ja pustam 4 puta da skace na zekicu

Jedan pravi skok je dovoljan da ženka ostane skotna, a broj skokova neće povećati broj mladih, jer kad je mužjak u priplodnoj kondiciji, ima više spermatozoida, nego što ženka ima jajašaca.

Napuniti dobro znaci da se izvrne 3-4x i zdravo, a ostaviti je ceo dan kod njega u kavezu moze samo probleme da napravi.

---

Inace, jutros okoceni kod panonke 11 komada, a kod kalifornijke 9, pa sam prebacio jednog da bude 10-10, valjda ce upaliti.
Kod druge kalifornijke 9 komada, bilo je 10, oni danas pune mesec dana, tako da ce biti usatih.
Imao sam problema sa pacovima, lisicama, a u poslednje vreme i sakalima, pa sam morao da renoviram kaveze i poboljsam ogradu, od pocetka januara pa do sada sam ostao bez 4 legla i nekoliko tovljenika i odraslih, sad ce valjda da bude druga prica.

Evo i mog prvog legla u životu :D Znam da nije nešto, ali meni je najbolje, jer je prvo. Inače ženka se prvi put koti, okotila je 7 komada, svi živi i zdravi. Za sad ih dobro hrani, stomačići su uvjek zaobljeni, i mirni su mladi.

prinova-003.jpg

Nazad
Vrh