Odg: Koćenje- broj malih - fotografije legla - odgajanje do odvajanja

Okoceni 7.3.2014
Panonci 10 usonja...

dsc0840.jpg

Kalifornijski 7 usonja...

dsc0841.jpg

To Pero,samo udri po proizvodnji.:ppozdrav: I ja sam pun usatih ali sam opet pustio sve zenke na parenje da se ugrabi jos koji okot pre vrucina. Zamrzivaci ionako rade leti,pa bolje da u njima "stanuju" usati nego povrce :haha:

Svaka cast, ja se iskreno ne bih usudio da pustim dve zenke da se okote na istom mestu, u isto gnezdo. Bar to meni deluje kao VELIKI rizik, ali vidim tebi nije problem pa dobro. Srecno dalje sa tim.

Pa znam ja da je rizik ali one su sestre zajedno cijelo vrijeme parile se okotile i sad ih hrane dobro. Moj djed je imao puno dvoriste zeceva kod njega su se kotile na istom mjestu i po 3 4 ali onda oni jaci sisaju vise i neki zakrzljaju a slabiji pocrkaju tako da tu vise od 10 tesko da se odhrani. Meni je ok po 2 ali manje zenke zenke orijasa tako
nemogu,zbog velicine. On je imao oko 20 zenki to je bio haos sa malima po 100 je znalo da bude mladih kosacicu nije koristio ali sada ostavio jednu zenku jednu meni dao ostale sve poklao.

- - - - - - - - - -

Kod mene su i boxevi veliki pa ima mjesta za po 2 zenke.

Kod mene po jedna u svaki boks,tako da nemam problem oko tog mada bih trebao da povecam al to cu da pravim nove bokseve al jos nemam sve.Pa kad nakupim materijal cu da pocnem,i to cu da pravim bokseve velicine 180x70x50 visine.al cu tebokseve kad se ne kote da delim na pola za tov.

Ja imam dva boxa 1,5x1,2x1,jedan 3x1,2x1,4 i jos dva velika ja msm da su 4x4x2 u njih neynam koliko moze da stane zeceva ali ja msm da cu popuniti ove godine ova dva velika boxa tj u jedan muyijake u jednan zenke i tovim za kobasice sve. Trebao bih ove godine da utovim bar 70 komada. Hrane ce biti samo zenke da se pare i da se kote od njih zavisi koliko ce biti. Njih 4 da se okote jos po 2 puta nabrace se sa ovim mladima sada okocenim na 70 komada.

Ma samo napred ja sad trenutno imam 4 zenke sve su se okotile samo sto su jos mali naj stariji su 20 dana treba da slikam pa da izbacim da se vidi

Poslednja izmena od urednika:
Sta da radim sa zenkom n.sarac,stara je godinu danakotila se tri puta i svaki put po jedno okoti,dal da je stavim u paprikas ili da ostavim,savet

Tog istog muzjaka sam pario sa kalifornijskom i uvek okoti oko 6-8 komada
Probaj ponovo nemoj da odustajes,znas i sam da treba zenku othraniti relativno dugo,pa da se pripremi za kocenje.Promeni muzijaka mozda joj ne odgovara i mom ortaku isto tako,samo da znas da ako zenka ne trazi muzijaka,velika verovatnoca je da okoti vrlo malo,cak ne okoti ni jedno desavalo se to.

Probaj ponovo nemoj da odustajes,znas i sam da treba zenku othraniti relativno dugo,pa da se pripremi za kocenje.Promeni muzijaka mozda joj ne odgovara i mom ortaku isto tako,samo da znas da ako zenka ne trazi muzijaka,velika verovatnoca je da okoti vrlo malo,cak ne okoti ni jedno desavalo se to.

Probacu,poslusacute pa da vidimo sta ce biti

Ovom drugaru okotila 2 kom a jedna ni jedno,jer nisu trazile pa ih je valjda na silu pustao.A posle kaze eeee jebiga sta sad da radim e pa nista cekaj da zekice traze muzijaka pa onda sad mu oktila jedna 6 kom a druga 7kom.Probaj ponovo nemoj da odustajes pogotovo ako je dobra zenka,promeni joj cak i muzijaka pa vidi.

Ja nisam na silu pustao,sama se namestila
Ja sam tako sa crnom hteo sam malo razmak jedno 10 dana da napravim,kad sam joj cistio boks muzijak je bio van boksa ona iskoci ja dok sam se okrenuo oni se poparili okotila mi sedam kom.I jedno izbacila preko sise napolje i valjda se smrzlo,sad imam 6 kom crni i jedno sivo, da ne poverujes a da sam hteo da je pustim zezali bi se po boksu.

Pero dali kod tebe zekani ikad odmaraju,,, mala šala super su, biće lepih ćufti.:osmeh:

- - - - - - - - - -

To Pero,samo udri po proizvodnji.:ppozdrav: I ja sam pun usatih ali sam opet pustio sve zenke na parenje da se ugrabi jos koji okot pre vrucina. Zamrzivaci ionako rade leti,pa bolje da u njima "stanuju" usati nego povrce :haha:
Crni nemoj da zaboraviš i neko:svinja:

Pero,cestitke za okote.:ppozdrav::ppozdrav:
Crni,imenjace prasad su mi dosadila u pecenjari (naravno tamanim ja i jagnjetinu i prasetinu) ali zeka je zeka.:ppozdrav:

Nazad
Vrh