Odg: Koćenje- broj malih - fotografije legla - odgajanje do odvajanja

Meni se danas okotila mesanka Beckog plavog i kalifornijskog.Ima 17-19 komada...Sta da radim,da li da ih sve ostavim ili da neke uklonim?

Nemoj ni da citas to je sramota. Lakse je sto puta pitati nego jednu stranu procitati.

Hehe,predpostavljam da je ovo sarkastican odgovor.Inace skoro sam sve teme ovde procitao ali nisam bas toliki intelektualni kapacitet da zapamtim sve.

U svakom slucaju hvala na brzom odgovoru.

Poslednja izmena od urednika:
Ne salim se,stvarno,da li da sve ostavim ili ne,evo danas je drugi dan i svi su zivi.... brojao sam ih,ima 19,ona svaki put okoti oko 13-14 komada,i nijedno nikad nije prezivelo jer ih sve podavi,ali sam je jos sad ostavio i dobro je,molim za savet

Ako do sada nije othranila nijedno leglo:sta::sta:,ostaviti toliko malih je stvarno previse.Mora da si ostavio sa muzjakom par sati kada je toliko okotila..Smanji iz razloga da kada udje u gnezdo a svi je napadnu pa neki jako gladni i ujedu ....kako ce reagovati...Drugo je kada je othranila vec nekoliko legla pa da ostavis....i tada bi bili jako,jako sitni i treba ih duze hraniti da bi bili lepe kilaze.Odluka je na tebi uradi kako zelis ovo je samo moje misljenje..Najsitnije biras da izbacis i najlosije.a krupni sa stomacicem da ostanu.

Sad tek vidim ovo da ih svaki put podavi. Pa onda je sigurno terorisu jer ih uvek ima puno, onda mozda bolje sad ostaviti samo nekoliko komada cisto da vidis da li je uopste sposobna da othrani leglo, ako i sad zakaze, onda i nju skloni i uzmi novu zenku... Ja za toliko gresaka ne bih imao milosti.

@ poni - Ovo sto kazes nekoliko sati, ja ostavljam zecicu kod muzijaka da stoji NAJMANJE 2 nedelje!mozda tu gresim

@pitbullns ja sam hteo da je krknem odmah cim je prva tura uginula,ali,oko nekih svari se pita moj deda,jer je to bila njegova miljenica od pocetka,i evo ovo joj je treci put,pa videcemo sta ce biti

Dve nedelje konstantno u kavezu sa muzjakom? Pa kako ga ne ustroji?? Zecica se stavi jednom kod njega i kad on odradi posao nekoliko puta vratis je u njen kavez, posle 5 dana ubacis ponovo kod njega na kontrolu i ako bezi ili hoce da se tuce skotna je, ako ne onda ce pustiti muzjaka da je ponovo naskoci i od tog dana racunas 30 dana do okota... Moje sve kad se ubace na kontrolu i ispostavi se da su skotne hoce da se tuku sa njim, da ih ostavim dva minuta ustrojile bi ga, a ne dve nedelje, svaka tvom zekanu cast kako je uspeo jos uvek da ostane ziv, a i u komadu.

I ja sam u pocetku pusta da priroda uradi svoje ali,uvek sam posle imao problema sa 1.2.ili 3 zecica zavisi u kolikoj meri je zecica okotila,i po meni je vise bolnije kada gledas par dana kako se mali muce(15 dana po okotu) nego odmah prvi dan lepo otvoris gnezdo prebrojis i vidis ako ima puno onda lepo sve sitnije izbaciti i ostaviti u zavisnosti od koje rase tj hibrida kunica drzis,da ih lepo zenka odhrani,po meni mesanci najvise 8 komada,Orijasi 6 komada,a panonaca 10,tako ja pravim neku selekciju...

@ pitbullns ovo prvi put cujem da hoce da ga ustroji,ja muzijaka drzim oko 2 godine i posle kada ima oko 6 kg ja ga lepo krknem i ode u paprikas ili na razanj :osmeh:

@ Pera NS 91 izbacio sam iz gnezda jedno koje je bilo malo hladnije,i 7-8 koji su bili onako bas mali,mrdali su se,ali su bili nekako gedzavi,nzm dalje sta im je deda uradio,i 2 mala su crkla sinoc,tako da je ostalo 8-9 dovoljnoi je neka ih sada hrani,danas su svi bili dobri,a povukli su svi na beckog plavog,onako su plavi,ali imaju mali beleg na celu to belo je od kalifornijskog valjda,zivi su sada svi i zdravi,za dalje su se javiti ako nesto treba

@ poni - Ovo sto kazes nekoliko sati, ja ostavljam zecicu kod muzijaka da stoji NAJMANJE 2 nedelje!mozda tu gresim

Ne da grešiš,nego je to nešto apsurdno!Ženku ubaciš kod mužjaka,odma se vidi dali ona hoće da primi ili ne,sačekaš malo da vidiš šta će se desiti i vadiš je napolje.Moraš biti prisutan tokom parenja,da znaš kako se ponašaju ženka i mužjak,dali se nešto desilo ili nije.Izvini,druže,neznam ko te je učio o ovim stvarima,ali to što radiš je čisto silovanje!!!Pozdrav.

Pa meni je to rekao deda,jer kaze,kad je on pre 30-40 godina drzao kunice,on je tako istavljao i uvek se kotila..Sledeci put cu je ostaviti,ne samo nju,vec i ostale,i da vidim bas.Ja nisam nesto bio ni nacitan ni naucen oko kunica,jedino sto su tata i deda imali kunice,ali tatu kad god pitam,on kaze pa uradi kako ti mislis da treba,neces pogresiti,a deda mi daje praistorijske savete..Inace,kada treba da pustam zecicu opet,jer je ja pustim nakon sto odhrani male,tj. nakon 4 nedelje,i ostane tamo jos 2-3 nedelje(sada 1 h).

Juce se okotila kalifornijska, 9 komada, parena sa dva muzjaka. Prvo ubacena u kavez kod novozelandskog ali nije bio nesto zainteresovan za druzenje, pa onda kod nem. sarca i on odradi posao jednom, vracena kod novozel. i on odradi 2x. Malci su 4-5 komada sa tamnom kozom i ostatak svetao, videcu kad stasaju po bojama na koga su povukli.

Hvala! Nisam siguran tacno koliko je tezak, komsijin je zekan, cini mi se da je oko 7 meseci bio star tad.

Dobar dan,imam dve ženke jedna je nemački šarac a druga kalifornijska pa me zanima sa kojom rasom zeca je najbolje da parim

Nazad
Vrh