Odg: Koćenje- broj malih - fotografije legla - odgajanje do odvajanja

Kod mene trenutno tri legla..
Ovi su stari 18 dana, ima ih tri u leglu i izgledaju kao sarmice...buce male..:haha:

ovim je danas osmi dan i nemam pojma koliko ih je...bitno je da su svi zivi i da lepo napreduju...

E ovdje smo morali improvizovati jer nemam vise boksova sa kotilicama,.. pa moze i ovako ovi su stari tri dana..

- - - - - - - - - -

Jos jednu zenku ocekujem da se okoti veceras ili sutra...

Evo da se i ja pohvalim sa mojim prinovama
Kalifornijska zecica uparena sa kalifornijskim,okotila 7 komada,i za sada svih 7 zivi i zdravi :D
slike su od danas,danas im je 16 dana

A evo i mame

Video sam ih da rade. 18 je on odradio nju par puta, onda sam je 23 pustio na kontrolno parenje i ona mu nije htela dati, ali tada nije bilo frktanja, bezanja i ostalog. Dakle, treba se poroditi oko 21, marta. Posto sam video da nema nista od mladih ja sam je 29 ovog meseca pustio kod muzjaka, ona je tada frktala, bezala i ja sam je izvukao iz kaveza. S bozirom da ona zivi sa nama u kuci ponekad se desi da ona frkce i na mene i bezi (skici)...I stalno voli da odmara posto se pretvorila u truda-debelog.
Da li ti je potrebno jos detalja?

Izvini sto kasnim sa odgovorom ali posle ovoga sto si rekao sv e mi je jasno. Zenke koje su previse uhranjene-debele ceszo ne ostaju skotne. Moras joj liniju malo dovesti u red!

@ pit. Mali je prava pufna.Boju je povukao na kalifornijske,gradju neka povuce na panonca i dobices nesto poput hajkoma::super:::haha: Sta je sa onim malcima sto imaju malo duze repove,jesi li ih prodao sve??:ppozdrav:

Hvala, razmisljam da li mozda da ostavim jednu zenkicu za priplod iz te kombinacije...
Kod dugorepih ostalo jos jedno stene :osmeh:

Četiri legla 15 mladih:sta:..Jedna 8 komada, jedna 3 komada i dve po dva komada...Starost mladih izmedu 12-33 dana..
neke slidze...
2rw6cz5.jpg

fjlppl.jpg

2zekvg0.jpg

Mislim da nije dobro pustati zenke na parenje ubrzo posle kocenja...
Jedna zenkica je pustana 7 dan posto je unistila leglo u kojem je bilo 7 komada, sada je okotila troje..
Druga zenkica je pustena 12 dan jer je u prvom leglu imala samo dvoje..sada je okotila isto dvoje...

Pa drugar i ja delim tvoje misljenje...Ipak dosta nas ima mesance ili neke rase kunica koji se dosta razlikuju od hibrida(panonca,hajkom)koji nemaju te sposobnosi da se tako brzo razmnozavaju,tj da se odma posle kocenje pare,a ko znam mozda ti je nesto sa muzjakom,posto imas problema sa 2 zenke znaci da barem po meni nije zenka u pitanju...Ja moje zenke pustam nekih od 28 do 32 dana posle kocenja,i mogu ti reci da sam jako zadovoljan sa tim!!!

Ne verujem da je u pitanju muzjak, posto je ova jedna od jednog skoka okotila 8 komada..
Kod komsije (malo daljnjeg) pario dve zenke jedna 7 komada druga 9 komada..
Tako da mislim da je ovo sto si rekao..
da nemaju te sposobnosi da se tako brzo razmnozavaju,tj da se odma posle kocenje pare
Jednu sam pustio pre tri dana kad su malci imali tacno 33 dana, ovu drugu pustam za 6 dana kad joj bude mesec posle kocenja pa cu da vidim sta ce da bude...

Moram i ja da se pohvalim ,danas se okotila moja panonka 14 kom u leglu.Sutra ću ih slikati.
Ako može jedno pitanje, znam da ona nemože sve da ih othrani ,dali da ja uklonim višak ili da
ostavim pa ko preživi preživi?

Druze sta da ti kazem ja ostavljam sve ma kolko da ih okoti,u pocetku bude par njih zakrzljalih ali cim pocnu samostalno da jedu brzo se poravnaju(mislim budu svi isti).

Gde je dlaka od zecice!Zar je nema ili si sklonio da bi slikao..Ako nema dlake onde malo ocupaj sa zecice i pokri ih..

Zdravo svima, evo nekih slika mladih. Ovi što odudaraju su pravi divlji zajci. Nakon što im je ker udavio majku, odhranila ih je panonka bez problema, od 4 komada ostalo je 3, a panonka ima svojih 6 inače joj je to prvo koćenje. Pozdrav svima.

p1040015.jpg

p1010001.jpg

p1010002.jpg

p1010008.jpg

p1010014.jpg

p1010024.jpg

p1010025.jpg

p1010034.jpg

Nazad
Vrh