Odg: Koćenje- broj malih - fotografije legla - odgajanje do odvajanja

Zdravo svima, evo nekih slika mladih. Ovi što odudaraju su pravi divlji zajci. Nakon što im je ker udavio majku, odhranila ih je panonka bez problema, od 4 komada ostalo je 3, a panonka ima svojih 6 inače joj je to prvo koćenje. Pozdrav svima.

p1040015.jpg

p1010001.jpg

p1010002.jpg

p1010008.jpg

p1010014.jpg

p1010024.jpg

p1010025.jpg

p1010034.jpg

Prvo sve pohvale na kunicima jako su lepi,a i svaka cast tvojoj zenki kako je uspela da odgaji i svoje i divlje zeceve neka ti je sa srecom u daljem gajenju ovih mesanaca:haha::bravo:!!!

Super si uradio,predpostavljam da zbog velikog stomaka i teskog kocenja nije se ocupala sada je vazno da imaju stomacice to znaci da ih lepo doji ako smatras da nemaju stomacice daj zenki suncokreta da pojaca mlecnost.Kod mene panonka okotila 14kom vec je jedno leglo othranila sa 14kom pa se nadam da ce i sada...

Danas mi se okotila panonka pa bih molio nekog kolegu sa iskustvom da mi kaze mogu li neosulfoks P da dajem prvih dana po okotu?

- - - - - - - - - -

Ma ovo je PREDIVNO,bravo Drakce. Mozes li da otkrijes od cega je napravljen pod u kavezu,izgleda jako pouzdan i trajan.Hvala.

Pa kolega ja iskreno nikada ne dajem pre 25 dana starosti kunica,tj pre nego sto treba da ih odbijem dobiju 2 dana tu terapiju sa zecicom,i onda jos 3 dana kada ih odbijem i to je to...ako neko radi drugacije neka nam javi i kako mu to funkcionise...

Hvala puno Pera NS 91. Meni su rekli kad sam poceo da gajim,to se daje 7 dana pre okota i 7 nakon odvajanja. Radio sam tako i nisam imao neke posledice,a ovo je trece kocenje. Sada nisam na vreme nasao neosulfoks,pa sam poceo da dajem 3 dana pre okota i zanimalo me smem li da nastavim jos 4 dana. Ipak je bolje da prekinem.

Pa kolega ja iskreno nikada ne dajem pre 25 dana starosti kunica,tj pre nego sto treba da ih odbijem dobiju 2 dana tu terapiju sa zecicom,i onda jos 3 dana kada ih odbijem i to je to...ako neko radi drugacije neka nam javi i kako mu to funkcionise...
Ja mojima ne dajem nikad jedu granulu tu ima i lekova, ne treba preterivati.

Hvala peto1. I ja hranim Gebi granulama,a savet za primenu neosulfoks P sam dobio od veterinara.Bice da si u pravu,granule su dovoljna zastita. Ionako je sve vise hemije u hrani. Pozdrav.

Pa peto u pravu si,ali ja opet mojima dam 2 terapije za svaki slucaj,a za sada nije im naskodilo,imam 2 legla koja cu za vikend da odbijem pa cu probati jednom da dam terapiju a drugom ne pa da vidim da li ce biti neke razlike,a hrana ide isto samo granule i suve deteline,i naravno uvek dostupne vode....

Pa da krenuo sam polako sa njima a do jeseni cu samo da ostavim panonce 3-4 zenke 1 muzjaka,+ za moju dusu 1 muzjaka i 2 zenke B.Orijasa...A deteline hvala bogu imam,vise od pola baste mi je posejana detelina i ovo joj je druga godina,lepo se procistila i progustila,a ja sam moje sve kunice naucio na detelinu i tamane je ko ludi....

boa,::svaka cast::svaka cast kod mene je jedna danas pocela da nosa slamu u ustima i da pravi gnezdo...Prvo joj je kocenje videcemo kako ce sve to proci...

Boa svaka cast samo napred:bravo:...A inace imenjace,kako kod tebe usati jel napreduju,nema te na forumu niti koju sliku da postavis novu,da se malo druzimo,PS-predpostavljam da je posao u pitanju pa da nemas vremena...:ppozdrav:cim budes u okolini dolazi odma kod mene,da se malo druzimo,popricamo,a naravno da i iskustva o kunicima razmenimo u to ime:ppozdrav:

boa,::svaka cast::svaka cast kod mene je jedna danas pocela da nosa slamu u ustima i da pravi gnezdo...Prvo joj je kocenje videcemo kako ce sve to proci...

Neka za početak okoti bar 10 komada ,a kasnije kako joj je volja .

- - - - - - - - - -

U pravu si Pero radim po ceo dan.Oni moji panonci koje sam tovio sa granulama sa 3 meseca od 2.5 do 2.9kg.
Zadnjih 7 dana sam ih čistio sa hranom (ječam, kukuruz i neko sveže seno) seno su jeli ali ovo ostalo slabo ,
tako da su za sedam dana napredivali jako malo.Sve u svemu ja zadovoljan.Kad malo uhvatim vremena valja ćemo se upoznati,
imam ja i rodbine u Begeču

Vazi pa drugar,ti kada budes imao u planu da dodjes javi pa da se dogovorimo...inace i ja od 17 pa do 23 ocekujem 3 okota pa cemo da vidimo sta ce da bude...:ppozdrav:

Danas mi se okotila zecica,ima jedno 8-9 malih.Posto sam pocetnik u ovome nisam bas mnogo petljao po kotilici.Odradio sam kako sam procitao ovde,dao joj parce jabuke da se zanima pa izvadio kotilicu i natrljao ruke dlakom pa malo razgrnuo da ih prebrojim al ih nisam dirao male.

Kolko cesto treba proveravati kotilicu?Predpostavljam da je i to neko napisao ovde al ima 56 strana pa mi se ne cita opet od pocetka :D

Danas mi se okotila zecica,ima jedno 8-9 malih.Posto sam pocetnik u ovome nisam bas mnogo petljao po kotilici.Odradio sam kako sam procitao ovde,dao joj parce jabuke da se zanima pa izvadio kotilicu i natrljao ruke dlakom pa malo razgrnuo da ih prebrojim al ih nisam dirao male.

Kolko cesto treba proveravati kotilicu?Predpostavljam da je i to neko napisao ovde al ima 56 strana pa mi se ne cita opet od pocetka :D
Nemoj ni da citas to je sramota. Lakse je sto puta pitati nego jednu stranu procitati.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh