Odg: Koćenje- broj malih - fotografije legla - odgajanje do odvajanja

Ponovom nekoj genetici i ja mislim po 20 i put imaces za jedan okot sigurno preko 30-kom malih kunica::suncanje:: a po onom nekoj pre 30-god u sta i mi pripadamo je samo toliko genetika kaze da problem kod zenkice. Tako da ti odluci sta dalje vise komada za svaku parenje ili zamena za neku novu zenkicu(kojice koliko toliko za svaki okot barem 7-kom).Probaj jos jednom pa sta bude.Vredi muzjaka da ostavis od njih nikako zenkicu.Veliki pozdrav

Ide ona na popravni, za par dana, pa nek koti po tri komada...meni ih je milina vidjeti onake ko sarmice, nezna se jesul duzi ili siri:haha:

Moja jedna zecica stara 5,5 meseci pravi gnezdo,a uopste nije parena...pa jel mi moze neko reci zasto to radi?

Poslednja izmena od urednika:
Moja jedna zecica stara 5,5 meseci pravi gnezdo,a uopste nije parena...pa jel mi moze neko reci zasto to radi?
Odmah je pusti kod zekana sada kada pravi lazno gnezdo i uparice se bez problema ako sacekas moze samo na zimovanje u zamrzivac.Lepo ti sama kaze da hoce da bude mama pravac muzjak i smirice se.Sigurno pristaje samo nemoj cekati...

Bila je juce kod zekana...al dala je zekanu samo jednom da odradi posao

Poslednja izmena od urednika:
U pravu je poni odmah na parenje stim sto se neslazem odmah slati kunica na zimovanje cim nesto nije po nasim voljama treba strpljenje i da vidimo gde gresimo.Jer svaki problem krece od vlasnika kunica ili pak od odgajivaca od koga je kupljen kunic .Veliki pozz

- - - - - - - - - -

bila je juce kod zekana...al dala je zekanu samo jednom da odradi posao
.Nema veze provera za pet dana npr. ja moje kunice parim samo jednom bitan je pravi termin .A neko pusta 3-4 puta skok i ipak nista ili pak 2,3 kom tosu te nijanse na koje treba voditi racuna i od kojih roditelja sta se ostavlja muzjak ili zenkica.:ppozdrav::ppozdrav:

Da uvek postoji problem kada donesemo novog clana da donesemo i neku bolest u mom slucaju je to koksidoza.Zecica je bila tri meseca malo sitnija pisala sam ranije o njoj da klima malo glavom i proslo je uz lecenje sve super.Odrasla je i okotila se...odlicna majka...krupni...ali problem kada se odvije koksidoza..E tu sad neosulfoh p u vodu i super dok piju kad prestanu opet problem naduvaju se..Po meni takvu zecicu netreba ostaviti za podizanje mladih ni te mladunce koji su leceni..Dali sam upravu?Jedna je bila takva sada je vise nema.Sada trenutno odvojeni mladi su veseli i nemaju koksidozu naravno od druge zenke..

Pa da kolega to si u pravu,takvu zecicu netreba ostavljati za priplod,a pogotovo ni njene zecice,jer to verovatno nose i sami...Bolje pazljivo birati,i imati strpljenja,i kada zapatis nesto pravo,da ti to onda traje dugo...Ja do sada sam imao problema samo sa malim zecicima koje odbijem,i kao sto si i ti rekao dok piju neosulfox p sve je dobro a cim prestanu uvek se nadje neki naduvani,nazalost...Dok odrasle jedinke da kucnem u drvo,nisu imale proplema sa tim,nadam se da ce tako i ostati!

Da li mi neko moze preporuciti preparata za davanje mladima nakon odvajanja od zečice?
Da li je promotor L dobar?
I u kojem se odnosu daje?

Svaki multivitamin (kombinacija vitamina,minerala i aminokiselina) koji je namenjen za upotrebu svim vrstama zivotinja ce im dobro doci.Takodje na svakom od njih imaju pracizna upustva za upotrebu i doze prema vrstama zivotinja.

A evo i mojih novih prinova
2 zenke se okotile u isti dan...:osmeh:
dscn1940.jpg

dscn1937.jpg

...

Nazad
Vrh