Odg: Koćenje- broj malih - fotografije legla - odgajanje do odvajanja

A dobro crni, i zorke se nasalio,nemoj mu zameriti,svi smo mi nasi :bravo:
Dionoco ma zorke je ok, nema nikakve zamerke to su samo šale, i dobro je dok ima takvih šala.

- - - - - - - - - -

Vedrane dobri tvoji praščići, da ih bude još dosta ove godine:ppozdrav:

- - - - - - - - - -

Pitbul stvarno šta bi sa dlakom,pripazi sad su noći hladne zaštiti ih nekako ako ti je kavez na otvorenom.

U poluotvorenom prostoru su, ali su ususkani lepo... Ne ide mi u glavu sta se sa onolikom dlakom moglo dogoditi...

Ovako nesto mi se nikada nije desilo....stvarno sta bi moglo da bude...??Stavi bar najlon preko zice uvece da im bar nocu ne duva...

Crni tekir - imaju najlon, ne duva nigde, sve je po PSu... Evo kod ove druge koja se kotila dan kasnije ima 8 komada, svi zivi, danas brojao...

Szeki telep - jeste prvo joj je, 6 meseci je stara. Danas sam je pustio pod panonca, primila je 3x bez problema pa cemo da vidimo sta ce biti, ako se ponovi ja milosti nemam :

Poslednja izmena:
Pa pitbullns jedino ako nije dlaku pojela:sta:,jer nemoza da nestane iz kotilice samo tako,ja sam imao iskustva kada je toplo da zenka posle par dana izbaci vise od pola dlake iz kotilice,ali bude u kavezu ne pojede je,ali mozda se nesto uplasila ili dozivela neki stres pa je tako reagovala,probaj jos jednom pa videces sta ce da bude...srecno!!!

Pa to i ja mislim, jer nema drugog logickog objasnjenja, to vece je bila nagla promena temperature i pao je sneg, a tamo gore je i duvao jak vetar pa se mozda od svega toga nesto istresirala Bog zna... nema dlaka nigde u kavezu, a nije ni propala ispod u tepsiju.
Pustio sam je danas pod panonca, primila ga je, pa cemo videti sta ce biti.

Pravi bundu? :osmeh:
Nema ostecenja na kavezu, a i ako je nekim cudom usao sto onda nije odneo male vec samo dlaku?

Kod mene je jednom upao u golubarnik (progrizao zicu) i pojeo sva jaja-pilad ostala netaknuta.Ne bih ni znao sta je,nego sledece vece stavim dascicu namazanu lepkom za pacove iza te rupe sto je napravio,kad ujutro-pacov veliki ko' macka!Pokusao njuskom da se oslobodi lepka i udavio se...Mozda je dleka bila samo uvertira za mladunce?!!

Evo i kod mene se jedna priprema..

ovoj ekipi ovde je sedam dana, nemam pojma koliko ih ima...
bitno je da su lepo ususkani..:ppozdrav:

Ja imam jedno pitanje...Sta se desava kad zenka pocne da unosi seno u kotilicu 15 dana pre termina za kocenje?
-Nije pocela da se cupa...

Tako je bilo i sa mojom zecicom, 15 dana prije je pocela radit gnijezdo, mislio sam da je lazna trudnoca, al sam je ipak pustio jos 15 dana i okotila se je ..

crnomarkovic pregledao sam nema uginulih..Za sada je ok, s obzirom da mi je proslo leglo izgazila, za sada se lepo trudi ,zna da nema popravni ako zase.e...

Dve zenke su mi se okotile i obe imaju po 5 mladih.
Na njih je skocio ovnoliki.
Zanima me od čega zavisi broj mladih?

Zavisi od broja oplođenih jajnih ćelija. Dakle, od ženke, u principu. Ali može da zavisi i od mužjaka. Mladi mužjaci proizvode manje spermatozoida od zrelih, a isto tako, ako je mužjak obavio više skokova u toku dana, smanji se broj spermatozoida u njegovoj spermi, pa ako pari sledeću ženku, može se desiti da bude manje mladih.

Ali, ako imaš zrelog mužjaka, spremnog za oplodnju, broj mladih će zavisiti od ženke.

Nazad
Vrh