Odg: Koćenje- broj malih - fotografije legla - odgajanje do odvajanja

Au imenjače pa ovo kod teme je mala mini farma zekova, svaka čast i ima sa čim da se pohvališ.

Hvala drugar:ppozdrav:,trudim se da sve bude kako treba,uvek imam 2 zenke visak njih ostavljam za prodaju,a ako nema kupaca njih isto parim pa koja se bolje pokaze nju ostavim a neku stariju ili kjoja se neokoti dobro nju sklanjam i tako da uvek imam oko 5 dobrih zenki za priplod!

Ja za sada imam jednu panonku i jednu hajkomku, ali ću na proleće da uzmem još jednu panonku.Za neki veći broj ženki da držim kao ti nemam uslove a i hrana je dosta skupa.

Dobro to sa hranu si u pravu,(a uslove hvala bogu imam i za jos vise ali kada bi bilo neko trziste za sigurnu prodaju,ali ovako...)ja imam kukuruza,deteline,tritikala svoj a jedino granule su mi malo veci problem posto 10 kg izadje oko 500dinara,a nedeljno mi ode oko 2 dzaka,na kolicinu koju sada imam(oko 40 zeceva)ali uvek prodam koji komad tako da pokrijem hranu,sto mi je i najbitnije!!!

Drugari kako vasa legla podnose ovaj vetar i sneg.Meni su napolje zecevi u kavezima. Jedno leglo od 4dana prezivelo ali drugo lego od 2dana nisu preziveli sneg zavejao kotilicu.Juce smo stavili najlone da zastitimo kaveze ali prekasno...Ovaj vetar nadje svaku rupu..

Drugari kako vasa legla podnose ovaj vetar i sneg.Meni su napolje zecevi u kavezima. Jedno leglo od 4dana prezivelo ali drugo lego od 2dana nisu preziveli sneg zavejao kotilicu.Juce smo stavili najlone da zastitimo kaveze ali prekasno...Ovaj vetar nadje svaku rupu..
Pa ja za sada nemam sa tim problema,od nedelje prosle pa do petka su mi se okotile 5 zenki i za sada je sve u redu,ja moje zeceve drzim u supi,koju sam dobro zasuskao i svako vece preko kaveza i kotilica prebacim cebad,jedino mi je voda problem kada je jak minus onda pocne da mi smrzava...A sto se tice vetra i kod mene je 2 dana pravio haos po dvoristu,hvala bogu da se smirio!

Kod mene se zenkica treba okotiti za dva-tri dana. Kunicarnik je vani... ususkao sam ga kartonima i onom najlonskom folijom sto se omotaju (pakuju) palete..
Javljaju temperature i do -15 ova dva tri dana, tako da mi je malo i frka.
Nadam se da ce preziveti..

Kod mene se zenkica treba okotiti za dva-tri dana. Kunicarnik je vani... ususkao sam ga kartonima i onom najlonskom folijom sto se omotaju (pakuju) palete..

U tom slučaju,stavi sijalicu ispod kotilice...Malo ćeš potrošiti struje,ali biće mesa i kobasica!lol:sreca:

Nemam mesta ispod kotilice, jer je ona u sastavu boksa..U stvari ne znam kako da to izvedem..jer sam je malo izolirao, oblozio sam zidove sa stiroporom 3cm pa preko njega sper ploca neka tanka..tako da sam izgubio prostor..
Ma valjda ce biti dobro..
pozz Goran..

Kod mojih kolega se prosle godine isto po minusu kotile zenke i oni nisu stavljali sijalice vec samo ususkali najlonom a najbitnije je da ti se zenka dobro ocupa i 90% ce biti sve u redu,a sada niko ne moze da pomogne ako se neki gladni malisan zakaci za sisu i spadne pored gnezda,onda ce se nazalost smrznuti ma kako god da je zasuskano i utopljeno...

Pero kako tvoje prinove izdržavaju ovu hladnoću.
Pa imenjace za sada je sve u redu da neureknem,zecice su se dosta dobro ocupale i to me izvuklo iz ovih minusa,iako je u prostoriji gde ih drzim uvek nekih 5 stepeni toplije nego vani,vec bi trebali neki i da progledaju,a do nedelje i da izlaze napolje posto ce imati neki i 14 dana!A kod tebe jel imas ti prinova?

Meni se jedna okotila 8. dec,9 komada baš jako se izčupala. Držim ih u nižoj prostoriji nalik svijncu,mala vrata i otvor za prozor, to sam sve zatvorio jer pre par dana već se voda unutra počeo da smrzava. Pošto je sad mračno unutra,stavio sam jedan reflektor od 1000w što ujedno i greje, danas već voda nije smrzla i osetno je toplije nego vani. Sad hoće i druga da se okoti.

Nazad
Vrh