Odg: Koćenje- broj malih - fotografije legla - odgajanje do odvajanja

Hajkomci stari devet dana

abcd0001.jpg

- - - - - - - - - -

abcd0002.jpg

- - - - - - - - - -

a panonci nedelju dana, inače panonki je ovo treći okot ove godine.Hajkomki prvi okot i šest komada, mislim da sam je rano pustio za parenje.

- - - - - - - - - -

Sremac kako tvoji bebaći baci fotku da vidimo kako napreduju.

Joj kako su slatki cnomarkovicu.
E da si mi blizi konfiskovao bih ti jedno dva.
:)
Kao bumbarcici su.
Svaka cast samo neka biju.

Evo i ja jedva stigao malo do slobodnog vremena,pa da postavim slike svojih prinova :) ...
Panonka 3 kocenje 9 zecica:)
dsc0007.jpg

Mesanka 3 kocenje 6 zekana
dsc0010.jpg

Mesanka 1 kocenje 5 zecica
dsc0041.jpg

dsc0041.jpg

I mesanka b.orijas 7 zecica
dsc0048.jpg

:)))))
3 zecice su mi se okotile u isti dan a jedna je 6 dana kasnije!

Meni je jedna zenka beckog plavog okotila jedno mrtvo i nakon 3 dana je normalno napravila gnezdo i okotila nekoliko komada zivih,nisam jos uvek dirao gnezdo tako da ne znam koliko ima komada,ovo joj je trece kocenje,drugo kocenje je bilo isto kao i ovo,jedno mrtvo,pa nakon nekoliko dana napravila gnezdo i okotila 7 komada i ekstra ih odnegovala,a u prvom kocenju je pojela mlade,da li je neko imao slican problem i da li neko zna sta moze biti uzrok? kavez je inace zatvoren i ne moze nista da udje,a hranim ih mesvinom kukuruz,jecam,suncokret,granule i seno ili detelina uvek na raspolaganju.

Poslednja izmena od urednika:
Poz drugari, nije me bilo duze vrijeme... Jutros mi se okotila zecica, ona crna mjesanka, a otac Bel. orijas! Okotila je 13 kom. 8 ugnjavila ostali su zivi i sitni. Ove krupnije je ugnjavila, ovo joj je prvo kocenje pa cu joj oprostiti sad, gnijezdo nije napravila vec sam ih ja smjestio u cosak sa sijenom i njenom dlakom, ima li neko neki savjet, sta da radim? Poz :bravo:

Evo ja sam danas razdvojio muzjake I zenke iz 4 legla (26 zecica) tacno 70dana starosti 12 muzjaka 2.3kg I 14 zenki oko 2kg,pa ce za nekih 30dana biti za klanje barem prebrani veci usati:)...

Naravno da ce biti,tako sam I planirao ovu turu zekana da stavim 15 komada u kobaje,a ostale u salamuru I da ih malo odimim jer to jos nisam probao a cujem da je jako ukusno!

Pitanje za iskusnije kunicare, moja panonka je okotila 9 kom zdravih mladunaca napravila gnezdo dobro se ocupala a posle oko 7-8 dana nestala je dlaka iz gnezda a mali uginuli .Dali je pojela dlake ili izvukla neznam vise necu da je parim ove godine .Imala je preko 30 kom odgojenih ove godine bez problema .Sta bi sa gnezdom, gde je dlaka nestala?

Nazad
Vrh