Odg: Koćenje- broj malih - fotografije legla - odgajanje do odvajanja

Da nemas mozda miseve ili pacove u objektu gdje drzis kunice

Nemam glodare ,ja sumnjam da je ona pojela dlake jer i pre je nestajala dlaka samo kasnije ali tada nije bilo hladno

Au,druže,teški domaći zadatak!Pojma nemam,nisam imo ovakvu situaciju,sve se razmišljam šta bi to moglo biti.Očekujem odgovore iskusnijih,baš me zanima.

Drugari potrebna mi je pomoć....
Imam 4 zečice ali ni jedna već dva meseca nece zekana...

Šta je preporučljivo da uradim? Prosle godine kotile se po 3 do 4 puta sada ni da se upare...

Pozz

Pa ja ću pokušati da ti pomognem.Probaj sa šargarepom ili sa pšenicom.Ubaci im u ishranu.Stavi zekana što je moguće bliže zečicama mislim na kavez da mogu da osete mužjaka.Ja sam toliko mogao da ti pomognem

Neko mi rece i sa proklijalom psenicom da pokusam...

jel si i ti odgajivač kunića?

Poslednja izmena od urednika:
Pa ja sam još mlad.Imam tek 3 zečice a nedavno sam nabavio mužjaka.Do sada sam nosio na parenje moje zečice a pre nedelju dana mi je prvi put skočio zekan.Pa za 3 nedelje ćemo videti kakav je.Mnogo sam naučio od prijatelja o njima.Danas isto očekujem da mi se jedna zečica okoti mada je prošli put prebacila 2 dana.

Samo lagano...
ja sam takodje mlad odgajivač...
ja i brat imamo 4 zecice i 3 zekana...
prošle godine kupimo dva zekana na sajmu u somboru i oba nam uginu....
ali sreca zecice su nam se lepo kotile
evo sada imam zekane a neće one baksuzi da se upare

Nemam ja neku rasu zečeva.Imam jednog kao divlji neznam šta je, imam zečicu znam da su roditelji otac beli panon a majka činčila i od te činčile sam ostavio jednu zečicu a šarca sam sad nabavio.I naravno sve su 3 uparene a imam za uzgoj 16 komada sad su oko 2 meseca.

Sremac slobodno ga puštaj već mu je vreme da skače, ja sam mog panonca pustio sa četri ipo meseca.:ppozdrav:

Svaka cast zekanu ako ako obavlja dobro posao iako je dosta mlad:osmeh:,ja sam moje muzjake pustao tek kada napune 6 meseci a radi se o mesancima,a sada imam cistokrvnog B.orijasa 15.12 ce napuniti 8 meseci,tako da ce krajem januara i on krenuti u akciju da vija devojke:haha::osmeh:po kavezu...

Lepo,moj sarac skočio sa 4 ipo meseca

Pero ija sam se dvoumio kad je imao četri ipo meseca, pa sam se posavetovao sa odgaivačem iz Šimanovaca i od koga sam uzeo panonce.Tip kaže puštaj bez problema,prvo parenje sa dve zečice rezultat oko dvadeset komada.:veseljak::

- - - - - - - - - -

abcd0001.jpg

- - - - - - - - - -

abcd0001.jpg

- - - - - - - - - -

sad još malo pa će godinu dana/ iskusan/

Svaka cast na prelepim zekanima:bravo:,kod mene su neke kolege isto pokusale ranije da pustaju muzjka da se pari ali rezultati nisu bili ni blizu kao kod tebe,nazalost nesto se desilo tako da sam ja odlicio ipak da sacekam da naguraju do pola godine,na ih neureknem za sada rade kao singerice:osmeh::ppozdrav:

Tako je :ppozdrav:...bitno je da ih ima puno i da se lepo kote jer od viska glava ne boli:osmeh:!

- - - - - - - - - -

Evo ja da se opet malo pohvalim novim prinovama :osmeh:
dsc0087.jpg

dsc0088.jpg

dsc0090.jpg

dsc0091.jpg

dsc0092.jpg

jos 2 zecice treba da se okote a one ce za nekih 10 dana...

Nazad
Vrh