Ja sam pre nepune godine poceo da ponovo uzgajam kunice posle dugo vremena i davao kao ti sve i svasta i desavalo mi se svasta sto ne bi trebao
Onda sam se raspitao i saslusao ljude koji to ozbiljno rade i koji kazu da je to tempirana bomba i da nije dobro tako hraniti kunice i poceo da hranim po sledecem savetu:
1 - Veliki postotak granula u smesi hrane za kunica (80 do 90%), malo dodati jecma i malo zobi.
2 - Jednom nedeljno
suva hleba malo, nekad i 2 puta.
3 - Par dana nedeljno ne mora svaki mada moze i svaki u ogranicenim kolicinama kriska jabuke, list kupusa, sargarepa ili slicno.
4 - Odraslima moze malo deteline ali i nemora jer ih ima u granulama. Malima do 2,5 - 3 meseca ne dajem detelinu nego malo livadskog sena cisto da se zanimaju jer od nejga se ne goje. List deteline nije dobar za male kunice jer im organi za varenje ne stignu da lepo razviju a list deteline je tesko svarljiv i ostaje u crevima kunica gde dolazi do stvaranja nepozeljnih bakterija.
Rezultati tova mojih kunica su vise nego odlicni. Kad kazem rezultate ljudi koji me ne poznaju misle da sam ih slagao da to nije istina. Ali nek sumnjicavi probaju ovako da hrane pa ce se uveriti
Prekljuce sam zakao jednu turu od 7 komada sa 3 meseca starosti tacno ni dana vise ni dana manje 3 komada-1,8kg 1 komad-1.7kg, 1 komad-1.6kg, 2 komada-1,5kg (tezina je ociscenih bez glave i bez iznutrica) Ako mi tacno otpadne 50% kod ociscenih kunica posto drzim mesance onda nije tesko doci do cifre zive vage koliko su bili
Onaj ko mi je dao recept prepoznace se ako procita a verujem da hoce, ovom prilikom ga i pozdravljam jer mnoge savete je podelio na ovom forumu i pomogao je meni i drugima