Objekti za smeštaj mehanizacije

Drugari sada ovde kada sam citao da su neki punili betonom nosece metalne stubove,pade mi na pamet da pitam,spolja se oni ofarbaju farbom,aaa unutra jel to se nekako farba na neku foru kompresorom da udje farba i magla da ne rdja iznutra cev-stub ,ili nee???

Za jako agresivnu okolinu preporuča se vruče cinčanje cijevi. Za normalnu okolinu dovoljno je cijev potpuno zatvoriti, npr, zavarivanjem. U tom slučaju korozija potroši ono malo kisika u cijevi i dalje ne hrđa. Malo površinske korozije ne smeta. Puštanje popuno otvorenih cijevi je možda nešto bolje nego kad postoje rupice kroz koje ulazi zrak i vlaga, jer se cijev iznutra brzo osuši pa korozija uglavnom bude samo površinska. Kad se stvori tanak sloj površinske korozije daljnje korodiranje je znatno usporeno.
Ovo je moje razmišljanje, a ako u nečemu griješim, veseli me ispravak. :)

Један савет ми треба, радим неку ограду, и хтео сам са анкер плочама да радим, па цеви за њих да заварим. Е сад отац ми каже анкер плоче на шраф да радимо као кад бетон стегне да плоче онда стегнемо матицама, јер кад се бетон осуши, да ће се плоче размрдати? Како сада да радим те анкер плоче?

Zar ne treba da se buši beton posle sušenja pa tek onda da se stave anker ploče? Ja sam u objektu za prašenje krmača, bušio rupe za šrafove, kad se beton osušio. U rupe gde će ići ankeri je išao neki učvršćivač i stegnuto pre nego što se osuši učvršćivač. Ankeri i dalje stoje, ni da mrdnu posle 3 godine, a krmače žestoko cimaju te ankerisane boksove

Sent from my 23127PN0CG using Tapatalk

Drugari zamolio bi ako moze neko da objasni na koju foru postavljaju metalne stubove za ove metalne konstrukcihe direkt u iskopanu rupu???
Nesto sam citao da kao izvare unakrs rebrasto gvozdje dole na deo stuba koji ide u rupi koja ce da se betonira i tako spuste stub I zabetoniraju...
Interesuje me kako izvedu vagnes da svi stubovi budu horizontalno u istoj visini,i kako vertikalno ih ucvrste da budu u libeli da se ne iskrive,video sam na slici neke daske koje su kao naslonjene na stubove da verovatno drze stub da se ne iskrivi dok ne stegne beton,ali mi nije jasno posto to nije drvo kako dasku "zakovu" za metalni stub da drzi????

Meni se taj način ugradnje stupova čini prezahtjevan za izvedbu. Ja sam na svojoj nadstrešnici odabrao sistem konstrukcije sa zglobnom vezom između stupa i betonske podloge. Stupovi su u beton sidreni s po 2 čelične tiple (Fischer). Eventualno odstupanje betonske ploče po visini se kompenzira podlaganjem stupova poc. limenim pločicama debljine 1 ili 2 mm. Po ptrebi se može i beton obrusiti, ako je na jednom ili dva mjesta previsok. Najvažnije je kod takve konstrukcije spregovima osigurati stabilnost konstrukcije i pravilno dimenzionirati stupove na izvijanje.

Meni je tako bilo najpovoljnije za izvedbu, jer smo konstrukciju montirali sami, ručno bez ikakvih pomagala. Nekome je možda prihvatljiviji neki drugi način pa može njega primijeniti.

Drugari zamolio bi ako moze neko da objasni na koju foru postavljaju metalne stubove za ove metalne konstrukcihe direkt u iskopanu rupu???
Nesto sam citao da kao izvare unakrs rebrasto gvozdje dole na deo stuba koji ide u rupi koja ce da se betonira i tako spuste stub I zabetoniraju...
Interesuje me kako izvedu vagnes da svi stubovi budu horizontalno u istoj visini,i kako vertikalno ih ucvrste da budu u libeli da se ne iskrive,video sam na slici neke daske koje su kao naslonjene na stubove da verovatno drze stub da se ne iskrivi dok ne stegne beton,ali mi nije jasno posto to nije drvo kako dasku "zakovu" za metalni stub da drzi????
Nivelišeš... Dali prvo stope iznivelise pa staviš anker ploče pa zavaris stubove na njih.. Ili zabetoniras stubove pa ih na kraju Nivelišeš i okatis na istu meru od gore.. Ili ih odma u rupama iznivelises I zabetoniras.. Ima raznih varijanti, možeš vagresom, a možeš i laserom pred veče da zabeležis istu visinu..

Nazad
Vrh