RatkoPa
Član
Jedno pitanje nije baz za objekte ali je vezano,Cime je najbolje nasuti ispred hangara da bude trajno ,rizla,tucanik,drobljeni asfalt,krupan soder ili nesto drugo i koje debljine da nebi utanjalo?Ima li ko iskustva sa time?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
najbolje iskopati jedno pola metra i tu nasuti peska i nabiti i preko toga tucanik,ali ako imas biraj sitnijim,bolje se nabije,i predji posle vibro plocom.Tako radimo na poslu kad pripremamo za asfaltiranje,samo sto za puteve ide pesak i pola metra tucanika.
To je povrsina od 600 kvadratnih metara.Ako nasipas debljinom od 10-15 cm,potrebno ti je od 60 do 90 kubika rizle.Cena kod nas je negde oko 800 do 1000 din po kubiku.Meni je dvoriste malo sa nagibom i zanima me sta da sipam a da kad padne kisa ne umazem se, nervira me konstantno, i koliko kosta rizla po kamionu?? ovako nasipao bih duzinu od trideset metra sa sirinom od 20 recimo otprilike??
Posto ti je dvoriste pod nagibom,povedi računa da ,,posteljica,, ima nagib kako bi voda iz gornjih slojeva oticala u željenom pravcu.U suprotnom voda će se zadržavati negde ispod platoa,i efekat bi bez obzira na geotekstil,pravilan odabir frakcija,dobar završni pad,bio znatno umanjen.Meni je dvoriste malo sa nagibom i zanima me sta da sipam a da kad padne kisa ne umazem se, nervira me konstantno, i koliko kosta rizla po kamionu?? ovako nasipao bih duzinu od trideset metra sa sirinom od 20 recimo otprilike??
Neka je sa srećom !
Auuu prava!