Objekti za smeštaj mehanizacije

Па ево ти на форуму колег члан БориславНБ бави изградњом хангара.

Tu relativno malu radionicu, ja bih radije izidao blokovima(betonskim ili ciglanim) i za krov upotrebio bindere i krovni panel.
Pretpostavljam da praviš radionicu za celogodišnji rad, pa smatram da je posebno za zimsko vreme toplija varijanta radnog prostora na ovaj način.
Nije skuplje od čisto metalne izvedbe, ali iz mog iskustva ovo je preporuka.

Tu relativno malu radionicu, ja bih radije izidao blokovima(betonskim ili ciglanim) i za krov upotrebio bindere i krovni panel.
Pretpostavljam da praviš radionicu za celogodišnji rad, pa smatram da je posebno za zimsko vreme toplija varijanta radnog prostora na ovaj način.
Nije skuplje od čisto metalne izvedbe, ali iz mog iskustva ovo je preporuka.
Radionica je relativno mala, al ova varijanta mi nekako brza i jednostavnija a verujem ni da zimi nije problem ugrejati

Za taj tip radionice sve je na strani zidane izvedbe(prozori, izolacija, itd). Paneli jesu nešto brži, ali ta razlika na malom objektu je zanemarljiva..
Kako god, prvo izlivaš armiranu betonsku ploču, ona je je skoro identična za obe opcije, pa onda možeš odlučiti ta ti više odgovara..

Kolege jedno pitanje i jedan savet.
Jedna radionica 8×8 i 4m visoka u najnizem delu,panel 5cm zid i 5cm krov.
Koliko to moze okvirno da kosta?
I jos bitnije jel imate nekog da preporuci te da to odradi lepo i po dogovoru?

4b65ded491d0eb60b2507f024a4bf8c3.jpg

9d3c967b36f3199a583a8c62e2313b4a.jpg

be605a48e8531d6fa1688669ce96cf65.jpg

caaa869318622bea0d5bc58a49827a8e.jpg

Objekat na slikama se nalazi u Prahovu. Pokriven i zatvoren sendvič panelima debljine 50mm. Urađen je prošle godine, pre ovog poskupljenja materijala, i tada je koštao nešto malo preko 90€/m2. Sada je to sve dosta skuplje i treba izračunati. Najbolje namestiti predračun kada rešite da radite, pošto dobavljač kada ti u ovom trenutku da ponudu, on tu ponudu drži nedelju dana.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ako moze kolega neki kontakt telefon da vas pozovem radi lakseg dogovora i sporazumevanja.
I da me ne shvatite pogresno ne trazim ja proračun u dinar, zanimala me okvirna cifra, priblizna da znam cemu da se nadam, sta sve recimo ulazi u tu cifru od 90 i neki euro ili sta sad recimo ulazi u cifru od recimo 110 ili koliko vec e po kvadratu, sve jedno ja imam u planu objekat da radim na proleće ma da izgleda da nam je proleće stiglo ako je suditi po zadnjih par dana.

Odprilike pišem cene, 200000 cevi + 70000 majstor + farba 12000 + gradjevinski radovi (kopanje, zidanje malterisanje, zid, 3 stope sam povezao 1500 evra +,-) izadje odprilike 4000 evra...verovatno sam nešto zaboravio, ali ovo je iz glave

Tek sam poceo da gledam kako idu cene ali iskreno sam ocekivao da je malo manje izaslo, ispada nesto preko 40e/m2 s obzirom da imas samo 3 stuba i krov, nista nije zatvarano okolo...

Milane, i aj sam mislio da ce izaci jeftinije, ali se nakupilo... Taj zadnji zid me izašao preko 1000 evra (temelj, stubovi na 2.5 metra, gore cerklaž, malterisanje, 7-8m3 šljunka, 3t cementa, armature neznam koliko, pesak..., ciglu ne racunam imao sam + ruke 600 evra) napred greda izašla preko 500 evra ( šljunka 3-4m3, paleta cementa, armatura + ruke 220 evra)! Cevi i lim nisu skupi, koliko su gradjevisnki radovi skupi, cement...

Boki ulaz je 4,5m, a zid je 4 metra!

Nisam ja lepo razumeo da ti i ovaj zadnji zid ulazi u to, sad mi ima vise smisla. Lepa je investicija u svakom slucaju, da sluzi dobro i dugo!! ;)

Nazad
Vrh