Objekti za smeštaj mehanizacije

Ja sam letos radio asfalt, 13e po kvadratu sa pripremom, debljina 7cm. Valjevo put radio.

Kod nas gde se betoniraju te povrsine kuda ce gaziti kamioni i veliki teret, betoniraju se kocke, svaka druga kao na sahovskoj tabli, zatim se stavi ter-papir izmedju kocki na sastave i liju preostale kocke...
Naravno armatura se stavi kompletna...
taj sistem se odlicno pokazao
Na taj način je betonirano dvorište kod mene,pre oko 40 g.
I dan danas sve stoji na mestu.

Zadovoljan sam, bas su lepo odradili. Povrsina 70x3 metra znaci oko 200 kvadrata.

Asfalt se ugovara kad se radi neki put u blizini, onda oni odvade od puta i tebi urade po povoljnoj cijeni

Послато са SM-A202F помоћу Тапатока
Glas razuma. :D
Kod mene kad su radili ulicu u dva-tri sata naruče par kubika za ispod ivičnjaka ili neki šaht. Onda dok to dođe bude već kraj radnog vremena, a šef im rekao da ne bacaju bezveze već daju ako kome treba. Uz gajbu piva i koju flašu rakijice uvijek se sjete da ti je u dvorištu ostalo nešto nezavršeno što ni sam ne znaš. :)

malo sam neupucen u betone.....
jel glancanjem helikopterom samo estetike radi ili ima jos neku funkciju.....i ako se cuprija uradi iz segmenata posto treba preko nje da ide i kombaj i prikolice s teretomi svasta nesto jel pametno preko takvog betona iz segmenta preci asfaltom iz komada
Bude tvrdji površinski sloj jer i helikopter složi beton i istera vazduh, pa se glazura ne kruni.

Može i da se dodaju aditivi da so ne nagriza, svakako se manje kruni jer se teže oštećićuje gornji sloj, imao sam prilike da, radim više stotina kvadrata odjednom, mislim da je bilo 130 miksera, onih velikih... Sad po tom fero betonu drljaju telehenderi viljuškari I sto čuda već koliko ima tri godine ni da mrdne... Mislim ne bavim se ja time, već drugar, pa sam znao da uskačem po potrebi kad je stani pani.. Dobra je to stvar, al ja bih dvorište ipak asfaltirao ili turio behaton...

Nije bas tako. Ako se dobro odradi stabilizacijq zemljista i dobar asfalt, on moze da traje skoro pa vecno. Mani ove nase asfalte sto prave lopovi. Po zapadu kad se radi asfalt u zemlju se u ubacuje i neki prasak da glodari nebi pravili tuneli ispod.

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока

Moje misljenje je da je beton jaci od asfalta.
Kako se asfalt ponasa na visokim temperaturama leti?Sigurno i smrdi smola?
Nikola zbog toga i mislim da nije za dvorišta koja su zatvorena, u smilsu moja kuća, komšijska kuća a razmak dd 10 metara između dve kuće. Kada se usija asfalt leti na +40, mora da smrdi strašno. To je moje mišljenje, ja nisam nikako bio za asfalt, posle kipovanja sumcokreta u hali gde su radili helikopteri sve ono što je najnovija tehnologija za beton shvatio sam da i to nije tako bajno. U hangaru klizi kako je uglaćan beton, jeste da telehender radi tu oko 5 godina i da nema oštećenja, ali mislim da bi se u takvom dvorištu klizali kada mala kiša padne, o ledu ne bi da komentarišem. Posle toga sam se odlučio za behaton u prvom dvorištu i ćupriji.

A taj beton koji je zasečen do 5cm dubine, kako se on ponasa zima kada u te useke udje voda i smrzne? Ili se tu ulije neki bitumen, smola ili tako nesto? Nisam nikad video uzivo takvu vrstu posla pa zato pitam.

Nikola zbog toga i mislim da nije za dvorišta koja su zatvorena, u smilsu moja kuća, komšijska kuća a razmak dd 10 metara između dve kuće. Kada se usija asfalt leti na +40, mora da smrdi strašno. To je moje mišljenje, ja nisam nikako bio za asfalt, posle kipovanja sumcokreta u hali gde su radili helikopteri sve ono što je najnovija tehnologija za beton shvatio sam da i to nije tako bajno. U hangaru klizi kako je uglaćan beton, jeste da telehender radi tu oko 5 godina i da nema oštećenja, ali mislim da bi se u takvom dvorištu klizali kada mala kiša padne, o ledu ne bi da komentarišem. Posle toga sam se odlučio za behaton u prvom dvorištu i ćupriji.
Kod mene je prednji deo dvorišta asfaltiran, između moje i komšijsku kuće ima i manje od 10m,smrdelo je prvih par dana, sad ni ne primećujem da je asfalt... Radio je Srem put, ruma... Pre 15 godina sigurno... A dalje bi izgledao savršeno da nisam tokom godina izbušio 4 rupe, pucao okiten **greška mi pomerao , inače se ne poznaje korišćenje, a išli su tuda troosovinci, viljuškari , i još koješta... Priprema je majka, tampon u tri sloja, a sam asfalt je neki 8 cm...
Sunce kad upeče isto ti je dali asfalt, beton, ili behaton.. Vruće je pa je vruće.. Najlepše je u bašti na travi, u ladu ispod bagrene...

A taj beton koji je zasečen do 5cm dubine, kako se on ponasa zima kada u te useke udje voda i smrzne? Ili se tu ulije neki bitumen, smola ili tako nesto? Nisam nikad video uzivo takvu vrstu posla pa zato pitam.
Ima neka vrsta silikona za te stvari. Ja sam radio sa nekim sikinim proizvodom, kao velika pašteta u crevu izgleda...

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh