Objekti za smeštaj mehanizacije

Ja sam pre dve godine uradio ćupriju od 70 m2. Dogovorio sa majstorima sve njihovo, da ja ne mislim o ničemu. Na ivicama od kuće do puta stavljeni bokalčići za vodu, kopanje i priprema, 15 cm beton, mreža rebrasta 10mm, helikopteri da uglačaju, i na kraju da ga iseku zbog manjeg pucanja. Sve me koštalo 1050 evra...

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Kod nas je neka ekipa iz BG prošle godine radila dosta asfaltiranja dvorišta i ćuprija.Cena je išla od 10 do 12 e kvadrat, meni se ne sviđa što je maks. debljina 4 cm i što pripremu baš skarabudže.Kod drugara je Sremput iz Rume radio asfaltiranje i pripremu 2013, radili su danima, postavljanje kanalica i ostalo ali je i koštalo momački, oko milion dinara dvorište i ćuprija.

Ja sam pre dve godine uradio ćupriju od 70 m2. Dogovorio sa majstorima sve njihovo, da ja ne mislim o ničemu. Na ivicama od kuće do puta stavljeni bokalčići za vodu, kopanje i priprema, 15 cm beton, mreža rebrasta 10mm, helikopteri da uglačaju, i na kraju da ga iseku zbog manjeg pucanja. Sve me koštalo 1050 evra...

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Ako sam te razumeo cuprija uradjena iz komada pa posle secena zbog pucanja?

Kod mene radjeno pre 7-8 godina betoniranje dvorista i tad se nista nisam pitao (iskreno nisam se mnogo ni interesovao zbog drugih obaveza) ali sad da ga radim opet isao bi asfalt sigurno pa da je 3 puta skuplje. I obavezno da se stoji nad glavom majstorima da sve pricas kako ti hoces i da se proveri kvalitet materijala. Kod mene se tacno vidi kako su dovozili jednu po jednu mesalicu kako je neki deo bolji neki losiji i vec se kruni. Onda kad su zavrsili i ostali neki sitni radovi okolo, dosli i doneli onu masinu da odrade glazuru a dvoriste ima mali nagib prema ulici pa su ugladili jedan deo ne smes da prodjes ni kad kisa padne a kamoli kad malo opali minus pa poledi odozgo. Sva sreca ovi moji videli pa im rekli da ne rade to inace bi sad imao teren za hokej na male golove!

Kod nas gde se betoniraju te povrsine kuda ce gaziti kamioni i veliki teret, betoniraju se kocke, svaka druga kao na sahovskoj tabli, zatim se stavi ter-papir izmedju kocki na sastave i liju preostale kocke...
Naravno armatura se stavi kompletna...
taj sistem se odlicno pokazao

Cuprije i dvorista gde ulaze automobili je bolje uraditi asfalt zbog soli koja se donese na tockovima!kod mene uradjena cuprija pre 2 godine i okrunila se malo na par mesta gde najcesce parkiram auto!

malo sam neupucen u betone.....
jel glancanjem helikopterom samo estetike radi ili ima jos neku funkciju.....i ako se cuprija uradi iz segmenata posto treba preko nje da ide i kombaj i prikolice s teretomi svasta nesto jel pametno preko takvog betona iz segmenta preci asfaltom iz komada

Nazad
Vrh