Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja licno,a sto tj sta im fali?- - - - - - - - - -
Ko ti ovako radio roznjace, majke ti
Ja licno,a sto tj sta im fali?
- - - - - - - - - -
Ja ne znam ali za ovaj gore zidani objekat zasto stavljati lim kada je on pogodan za crep,gde otislo 2300,neka ide jos hiljadu vise i trajno tj dozivotno resen problem.
Imam crepa velikog formata da pokrijem celu ulicu,a i bibera takodje,sve to je sr... po meni u poredjenu sa limom,ali cale voli crep pa to ti je...Ni jedan crep ne moze da dihtuje 100%,ako pada kisa sa jakim vetrom (ili sneg jos gore),to nabija kroz najmanje proreze u crepu,plus njegova tezina,velika mana.Takodje za crep je potrebna mnogo jaca krovna konstrukcija nego kad bi pokrivali limom.
Lim jeste bucan kad pada kisa jaca,ali ne zivim u supi,e sad to ''znojenje'',nzm kako onda po zadrugama,tu je svaki hangar limom prekiven,ako njima kaplje od gore,to bi bilo katastrofa.
Meni su radili likovi supu,imaju stvarno iskustva mislim da su medj prvima poceli sa tim limovima i imaju mali milion supa iza sebe ,ali srafe dole,a zasto pojma nemamam ,i nemogu da tvrdim sta je bolje.Da problem kod lima je srafljenje...ja sam vas citao jedan kaze dole drugi gore cak se i malo isporaspravljali i ja nisam znao kog da poslusam pa sam poslusao proizvodjaca gde sam kupio lim koji mi je izricito podvukao>Nikako dole samo GORE<E sad neko je pomenuo podmetace za koje mislim da su dobro resenje ali nigde ih do sad nisam nasao u prodaji,cak gde sam kupio vijke oni kazu da prvi put cuju za to.Lim kao i svaki metal se siri i skuplja na toploti pogotovu ovih tabli koji sad svi kupujemo izjedno i na suncu nemam pojma za koliko ce se produziti tabla ali verujem da za 3 do 5mm hoce i to negde mora da ona odradi a gde ce nego li na vijcima i zato dole mislim da ne sme da se srafi a dok gore zbog visine srafa ipak mu on daje neku mogucnost da on tako reci dise,ali to samo bez podmetaca a sa njim bi ta mogucnost bila onemogucena pa sad ne znam sta je bolje sa ili bez podmetaca,mislim ako ih uopste negde i nadjem za dan dva.
A na koliko srafa treba da ide kada su sest bregova jer se ne uklapa paran broj na svako drugo polje?
Druže ja imam nekoliko šupa pokrivenih sa limom,lim sam uzimao kod Deje u Bavaništu ,tamo ima i tih podmetača ako se sežam dobro 8 din kom.lim bio 500 din,prošle godine.
Inače moj tast je sklon predimenzionisanju tako da na šupi koji je on zidao ima betonske grede od 40 cm,ta šupa stoji od 93 kao prvog dana.
Ja sam totalna suprotnost ,zato mi je leteo krov od 150 kvadrata prošle godine sa sve građom.Bolje malo pojačajte nego da se kajete kao ja.I na drugoj su leteli limovi ali na sreću samo nekoliko tabli.