tesla
Član
Normalno da ti se ljulja kada nemaš dijagonale.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pa ne mogu ni da ih imam kada hocu da imam slobodan ulaz sa obe strane,ali cu je sutra iskosnicim sa one strane pored plota jer i taj deo zatvaram limom pa cu videti koliko ceje to ucvrstiti,i na kraju cu betonom ispuniti stubove pa ako padne neka padne.Normalno da ti se ljulja kada nemaš dijagonale.
Da li neko zna koliko bi odprilke mogla da izadje supa dimenzije 13mx8m visina nekih 3,5m... Metalna konstrukcija, gore lim, sa strane otvorena, mozda bi mogao i na jednu vodu da uradim, zavisi... Neka okvirna cena nekog takvog objekta...
Da li je to neka prijateljska cena 5 e po kvadratu ili se uglavnom tako radi?Ja sam sam sad u pravljenu odnosno zatvaranje silo jame 12x7 materijal cevi 70000 ,lim oko 50000 i majstor 5 evra ruke po kvadratu
Ko ti ovako radio roznjace, majke tiJa bez filca jer su mi dve strane otvorene pa mislim da nece kondezovati visina je 4m pa ima gde da se provetrava,a inace cena ko cena i nije nesto skup filc tj oko 200 din,po kvadratu,a ako nekim slucajem bas bude kapalo imam unapred ideju da posle poplocam odozdo stiroporom tj zalepim ga pur penom i to ce da kosta puta pet ali ja sam uvek navikao da radim po dva puta isti posao,pa sad ako budem i ovog puta te srece onda jbg.
- - - - - - - - - -
Danas zavrsio postavljanje svih roznjaca i uocio dok sam gore stajao na kombajnu da se ljulja u stubovima jedno 5-6cm u svim pravcima naravno kada je ja zaljuljam iako su levi stubovi ucvrsceni na polovini za plot.Po prvi put pravim ovako na stubovima pa ne znam jel to normalno ili sam omanuo u materijalu.
[/URL][/IMG]
Rade uglavnom po 30e m2 poda.U tu cenu je konstrukcija,lim,oluci i ruke.Tvoj je jos na to sljunak i cement.
To je po meni puno.Gruvaju materijal kako bi nabili ruke.
Recimo za lim racunaju i do 2e po m2 za ruke.Dva coveka postave 200m2 za jedno prepodne.
Osetili da imamo para pa deru.
Sve preko 22e po m2. je puno.Mene ce sa stopama izaci oko 20eur po m2.
Kako???
Vrlo lako.Nisam uzeo aluminijumski nego pocinkovani.I naravno bez filca i ostalog.
Kod nas samo nude plastificiran lim, sa njim sam radio jedan objekat pre 9 god i nije nigde popustio tako da sam se opredelio ponovo za njega, jeftiniji od 4.8 eura nisam mogao da nadjem, ako mi je zbog toga krov ispao toliko skup onda okPo meni Vam je lim skup.Pocinkovana 37 je oko 500din/m2.Ne treba stedeti na svoju stetu ali ni preterivati na majstorsku korist.Oni krnu cevi,predimenzionisu sve,na osnovu toga vise naplate i oni su sigurni.