Objekti za smeštaj mehanizacije

Evo jos jedna garaza 7,3 x 6,00 metara sa drvenom gredom bez stuba pisao sam prosle godine o toj gredi na garazi koju imam kuci a ova mi je na drugom placu.Idu rogovi 8 x 16 i pokriva se sa rolovanim limom

Pozdrav poštovane kolege!

Pitao bih za savet koje pravougaone cevi i sa kojom debljinom zida bi trebalo koristiti za izradu rešetkastog nosača za nadstrešnicu od 3 metra? Ti nosači bi bili okačeni na zid, tj. betonski stub. Razmak između rešetki 4 m ali da vani ne bude stuba. Nadam se da ste me shvatili. Eventualno neka skica kako da se postave šipke. Hvala!

PS: Nisam naveo da bih pokrivao sa limom pošto je najlakša varijanta.

Poslednja izmena:
Evo šta je meni majstor preporučio za neku potencijalnu nadstrešnicu za bale sojine slame, pa uporedi sa tvojim potrebama.

Ta moja nadstrešnica za bale bi imala osnovu (5-5.5)m x (8-9)m, i bila bi postavljena na 6 stubova visine 4m. Znači da bi rešetkasta greda (4 kom.) bila raspona (4-4.5)m (između krajnjih i srednjeg stuba). Te rešetkaste grede bi nosile 5 rogova (rešetkasti trouglovi) za krov na dve vode. Majstor mi je predložio da i rogovi i rešetkaste grede budu urađeni od cevi 30x40 mm debljine 3mm.

dukej hvala na brzom odgovoru!

Da razjasnim malo, što je na skici crno to je postojeći objekat i krov. To sa crvenom želim da dodam ali da ne bude nikakvih stubova vani jer bi smetali.

nvtelen.png
[/IMG]

Srđane koji je razlog za takav (visok) temelj?
Plac ima blagi nagib,pa je jedna strana malo vislja,a i projekat tako nalaze...mada to ce se jos nasipati,posto jedna kapija dolazi sa te strane.Jos jedan razlog su podzemne vode,vlaga(a objekat ce se koristiti i kao podno skladiste)-mada je ova polovina placa vislja,dok na drugoj polovini hoce da se stvara vodolezje.zbog svih tih razloga koristili smo i beton koji"ne prima" vlagu,tj ima dodate aditive za to.

28x16...cena objekta se ne zna-za sad-nije jeftino naravno...Ali,s'obzirom da nam je ukradena psenica pre neku godinu iz jednog mlina u opstini Plandiste,radi se o desetini vagona-i da izgleda ne postoji (jos uvek)volja u vlasti da se sve istera na videlo ko i sta radi u ovoj drzavi-ovo je jedini nacin da se stekne sigurnost lagerovanja,prodaje i najvaznije naplate robe za koju se svi mi mucimo i radimo tokom cele godine.

Takve hale se proizvode u celoj evropi po prilično pristupačnim cenama,bio sam ozbiljno zagrejan pre par godina da uvozim tako nešto,međutim problem sa uvozom,prevozom,carinom i naravno ekipom koja bi sve to sklopila mi je ohladila glavu.

Napisi srdjane da je mlin Napredak Velika Greda ispraznjeno 300 i kusur vagona tudje psenice i to sve po politickoj liniji.Pozdrav

- - - - - - - - - -

ZNam da je van teme ali molio bih vas zovite sve po imenu da svako zna muke koje smo prosli a ima ih svugde.

- - - - - - - - - -

Bar neko da nauci na nasim greskama

Napisi srdjane da je mlin Napredak Velika Greda ispraznjeno 300 i kusur vagona tudje psenice i to sve po politickoj liniji.Pozdrav

- - - - - - - - - -

ZNam da je van teme ali molio bih vas zovite sve po imenu da svako zna muke koje smo prosli a ima ih svugde.

- - - - - - - - - -

Bar neko da nauci na nasim greskama
Tako je Rale,300 i nesto VAGONA ZITA...i evo nekoliko godina prodje,zita nema,cuti se,svi na slobodi,svima lepo...cak se nikada ni jedan medij nije oglasio-a kad kojekakve estradne prangije skinu gace po tv-u,narednih nedelju dana pune novine...toliko o tome sta je vazno za nas.Pored nas samih,neprijatelji nam i nisu potrebni...

Tako je Rale,300 i nesto VAGONA ZITA...i evo nekoliko godina prodje,zita nema,cuti se,svi na slobodi,svima lepo...cak se nikada ni jedan medij nije oglasio-a kad kojekakve estradne prangije skinu gace po tv-u,narednih nedelju dana pune novine...toliko o tome sta je vazno za nas.Pored nas samih,neprijatelji nam i nisu potrebni...

Važnije farma i parovi....:sta:

Nazad
Vrh