Objekti za smeštaj mehanizacije

evo nesto i od mene
339ndhs.jpg
[/IMG]
5wjlkx.jpg
[/IMG]
2vni0av.jpg
[/IMG]
2ex55wk.jpg
[/IMG]
2ilyp2d.jpg
[/IMG]
2a9p7ax.jpg
[/IMG]

ja radio,to mi struka.naravno bilo pomagaca za montazu.neznam tacno za cenu ali oko 1500 ili i malo vise,napamet govorim

Radio sam iz dva dela zbog manipulacije,ja i cale sami radili a i prostor mi bio skucen.dimen. resetke 8.5m centar stubova na nekih 8.2m a duzina objekta isto oko 8.5

Lepo uradjeno, kojih dimenzija su profili? Stubovi me najvise intersuju.

Hvala.

Nista specijalno oko zavarivanja,elektroda 7016 polubazicna.zavarim krajeve po vertikali i onda jednu pa drugu stranu pljostimice,ispravim oa uradim one unutrasnje i ravnina bude o.k.ima na prethodnoj strani kako sam sklapao

Obisao tri sela i video od kog mat. su drugi radili pa tako i ja samo sam pojacao zid na 4 mm.od ovog materijala sam nalazio resetke od 8- 12m.i ljudi nisu imali problema.mada za 12m po meni treba jaci profil

Kolko sam citao temu,mislim da se nije se pisalo.Mene bi zanimalo( a verujem i druge forumase) posto vidim dosta ljudi se odlucuje da odradi resetku u SSM varijanti,e sad postoji li tu neko pravilo u visini resetke ,kao i gustina u zavisnosti od raspona,da kazemo 10-12m? (najcesce koriscen).Evo postavicu neku sliku ako me neko ne razume ,vidi se sta mislim na visinu i gustinu resetke(bindera).

Kod vas @goranns ,kolko vidim visina je negde oko 130-140cm,a gustina resetki na oko metar ?,sad ja nzm ,ako je tako kod svih onda je tako najbolje ?.Znam ja ,tj po logici :D,da sto je resetka vislja ,to veci teret moze da trpi,ali to trazi vise materijala.

Nema tu nikakve logike. Ovo sto nase kolege rade na forumu to je sve nagadjanje , i posle izrade objekta molimo boga da stoduze stoji u takvom polozaju u kakvom smo ga postavili.Ima ljudi koji su zavrsili skolu da izracunaju resetku , a cena tog proracuna ne sme da predje 100e.

Visina je 1260mm t.j 15.8 stepeni.a razmak izmedju resetki ~2,7m.roznjace na oko 1m mada ih stavljaju i na veci razmak.kod komsije resetka uradjena od 60*40*3 i ispuna resetke od 40*20 stim da ima jednu roznjacu manje i pokrivena saloniton.uradjena pre jedno 20 god.

@dragan82

Ako moj komsija plati 100 e staticara za projekat i dimenzije za objekat, i onda ja pravim isti takav objekat istih dimenzija opet moram da platim staticara ili je dovoljno da prekopiram od njega?

Ti mozes ako ti komsija da plan. Da uradis isto kao i on. A ako ti ne da plan , onda moras kao ja da se penjes i da sam izmeris , pa na kraju shvatio sam da ipak moram da platim .

Nazad
Vrh