mladja kg
Član
zilet.skalper.noz lako se sece ako su to trake sa kopova
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Moras reci kompletne mere odnosno koliko kvadrata,ili za koliko svinja je objekat.Nema tu bas nekih pravila svako pravi kako moze,koliki ce ti biti kanalo odnosno koliko duboki i siroki zato sto i oni sluze kao jama,kada se napune samo ih ispustis u jamu. Moj objekat oko 16x5m sa kanalima sirine 0,8m i dubine 1m i jamom 6x5m puta 2m dubine moze da izdrzi skoro ceo tov bez praznjenja.Opet na pojilicama mora biti smanjen pritisak vode da ne prosipaju u letnjem periodu da ne bi brzo punile jamu vodom.Kod mene je pritisak na sisaljkama 0,5 do 1bar maksimum.Koliki treba da bude bazen za osoku za toviliste 8 metara duzine, sa resetkastim podom duzine 2 m? Moze li neko da mi kaze?
Imam slicno pitanje, koliko su vam duboki kanali za osoku ispod resetaka, mislim na tovilist koja nemaju bazen....
Ako na kanalima imas ustave a ako nemas sav amonijak iz jame ide u toviliste sto je jos gore.U objektima gde je osoka u kanalu tokom celog tova ima puno amonijaka za to je bazen veliki plus.
tako je,po meni nije neka razlika
dosta je bitna ventilacija i zapremina objekta
kod medne je od rešetke do cerklaža 2,8m[/QUOTE
Slazem se jako je bitna zapremina objekta odnosno da tovljenici imaju sto vise svezeg vazduha.