Novi traktori, ili stari traktori, šta je bolje?

paorpaor je napisao(la):
Gde bas nadje 12000 rs ?

nekuzim ? previše ili malo rs 12 000 ?

Rale 83 je napisao(la):
Ma volim i ja JD lep funcionalan cist blok AL SKUP :ppozdrav:
@zrine
odakle bre nama 15-20000+10000 ionako jedva spajamo kraj s* krajem

ali ja kazem samo primjer,da je takva stvar kod mene ja bi tako uradio...ako ovako kod nas nastavimo..totalna propast..

paorpaor je napisao(la):
Sto 12000 rs,kao da se ne moze kupiti sa manje radnih sati.

moze se.kupi novog rusa :haha:.pa moze se ali ga sigurno neces platit 15 000 eura nego cak i više...a jos i pitanje dali uopce ima toliko radnih sati...vecinom u 80% slucajeva koji se traktori prodaju su im skidani sati...a pa jbt ga kako da tu budem ja pametan :sta:

Ovo je ovde balkan sto bi reko Bajaga.
Covek koji kupuje traktor moze iz ove nase prepiske,nadam se,da zakljuci sta mu je bolje. Ako smo kome pomogli bi ce nam drago.

čuj,treba obratit puno pažnje na polovni traktor..ja da kupujem polovnog nebi isao sam kupovati..zvao bi majstora koji se razumije u traktore pa onda...ali sam ici :nono:...neznam...moze on dobit misljenje od nas...ali svatko na svoj način razmislja..i tesko da ce dobiti pravi odgovor..

Kada sam hteo da kupim novi traktor, to je bio Rus, jer sam toliko imao para.
Za 5 godina, uz redovno održavanje, nije bio nekih većih kvarova, osim remonta boš pumpe i promene servo pumpe.
Iznenadilo me je to što evo već šestu godinu traju njegovi fabrički akumulatori.
Kada bih kupovao polovno, u obzir dolazi isključivo Rus, Zetor ili Ursus (iznad 100ks), jer ima dovoljno rezervnih delova i majstora, i nema elektronike. Za komociju treba dodati do 2000 evra da bi rad bio više nego prijatan.

Ovo je moje mišljenje.

jasno !!! meni se jako svideo Ursus koji je jedan od nasih clanova remontovao ima tu i nekih slika, kabina se uvek moze srediti da bude vise nego udobna i te prepravke bi bile jefitinije od kupovine zapadnjaka , pre bi se odlucio za neki takav traktor nego za deutz ,fendt,class,jd i ostale

Podrzavam BRANKA

Nama je bitno sto manje ::novac:: /hektar , jeftin i dobar trakktor-mehanizacija znace manje ulaganja u jedinicu povrsine , nije doslo jos do toga da ratari mogu dase luksuziraje .
Za belorusa u sezoni radova je dovoljno da imamo-te 500e za popravku. za traktore sa frikcionim pumpama vec treba da imate-ju 2000e samo ako crkne pumpa za gorivo, ili 6dizni x 450 nedaj boze ikom. :bravo:
@zrine 4 puta sam isao u kikindu (350km) da gledam i kupim moj traktor videosamga prljavog video cistog video u radu u oranju voziosamga, platio mehanicara da ide samnom, vodio prijatrlja akoje neki prevarant dami cuva ledja
(udari otpozadi i otme lovu a ti njega vido samo 1u zivotu) i opet nisam video da curi menjac svuda jer majstor nije imao ni 10l ulja u menjacu a znao da u 50-60ari nece da crkne. Al crko kod mene posle 30 h tanjiranja teskom tanjiracom. Zato svaki detalj nista poverenje i oprez :nono: los smo mi narod

zrine892 je napisao(la):
čuj,treba obratit puno pažnje na polovni traktor..ja da kupujem polovnog nebi isao sam kupovati..zvao bi majstora koji se razumije u traktore pa onda...ali sam ici :nono:...neznam...moze on dobit misljenje od nas...ali svatko na svoj način razmislja..i tesko da ce dobiti pravi odgovor..
hmmmmm , i tu moze da se popusi :nono: veliki dio ''majstora'' tezi tome da sebi ''namjesti'' posao , pogotovo ako ima ikakve veze sa nabavkom dijelova
::novac:: ::novac:: ::novac::

Istina nikada dosta opreza...Ovaj moj majstor je pijatelj od mog pok.oca...rekao on meni da uvijek mogu racunati na njega...e sada..kao sto je branko rekao ma dovoljno mali znak paznje prema rusu može i on trajati i iči..Primjer moj tetak ima 892 kupljen 2005 godine a ima vec oko 3,500 radio je alnastera,semeringe na prednjoj vuči..to je normalno od očekivati..ako netko hoce kupit traktora a nema,a onda neka se krpa sa čime ime..isto kao i ja... :ppozdrav:

savoris je napisao(la):
zrine892 je napisao(la):
hmmmmm , i tu moze da se popusi :nono: veliki dio ''majstora'' tezi tome da sebi ''namjesti'' posao , pogotovo ako ima ikakve veze sa nabavkom dijelova
::novac:: ::novac:: ::novac::
Kod nas je čovek poveo "majstora"pri kupovini traktora.On mu je savetovao da kupi određenu mašinu a onda nije godinu dana izlaziio iz njegovog dvorišta.Prvo menjač onda motor i tako redom.Naravno on mu je nabavljao delove i sklopove.Rešio se bede kada je oterao majstora i prodao traktor.

alnaser nov KOMPETAN kosta 130evra ruski , 80evra onaj ceski planetarac (on i ne valja) ::lose::
semerinzi za prednju vucu kostaju oko 2-3 evra po komadu , ima ih desetak komada u komplet grbavom mostu
ja sam skoro radio motor i KOMPLET znaci :lezajevi svi, klipovi sa bolcnovima, karike, stubline, ventili, gumice, vodjice ventila, dihtunzi, ulosci dizni sve to kosta 250 evra ako se malo cjenkas

bas se pitam koliko to isto kosta za neki ''rasni'' velicanstveni traktor :sta: ?

rusa 'ladno svako sebi moze da radi bez bojazni da ces nesto sjebat od silnog alata ti treba kljucevi 12,13, 14, 17,19,22,24,27,32
da ga vidim koce da rasklopi neki ''rasni'' traktor u svojoj blatnjavoj supi i da mu to ne smeta :haha:

@zoran kostolovic
to je ono o cemu ja pricam , ne kazem da su svi majstori prevaranti naravno da ima postenih ljudi
samo ih je tesko prepoznati , ja to kazem iz LICNOG iskustva kada sam isao da gledam jednu masinu pa isao neki 'majstor'' po preporuci i on mislio da sam ja papak :zli:
oca mu jbm :zli:

Ljudi,što se tiče majstora,ima kvarnih ljudi ali ne može ti niko garantovati npr. da je motor dobar i da će te služiti još par hiljada sati ili menjač,nema on skener,po nekim znacima i siptomima može nešto da se zakluči ali budimo realni...

Ja imam svog mehanicara koji mi odrzava svu poljo mehanizaciju i kombi (auto teram kod drugog zbog dijagnostike) dabi stekli postovanje ja njemu dajem sve da radi cak i menjanje filtera, al zato na telefonski poziv dolazi na svaku njivu da odradi poso (cak sam steko i prioritet).
Rus mi uvek spreman za posao i uvek se u njivi pokvari nisam zadovoljan sa crevima koje nikad neznas kod ce puci curi ulje na hidrauliku i servo neznam stami ciniti sa njim E ASTO VUCE
sa kakvim sam grobljem sve radio on je super :zli:
Dobar majstor po zvuku dosta moze reci :ppozdrav:

Kupio sam 82.1 2000.te godine.Spremanje,sejanje,paranje,prevoz,tanjiranje,oranje,vadilica za repu sve ja bilo njegovo. Prosle godine sam mu uradio generalku na motoru,znaci posle7 punih godina posla i oko 6500 rs. Koristim na njemu i prednju kasiku (sto dodatno j..e prednji most) bilo je i opravke na njemu i prepravke i on i dalje super radi. Mislio sam da kupim polovnog jd ali je ipak prevagnuo novi traktor
savoris je napisao(la):
alnaser nov KOMPETAN kosta 130evra ruski , 80evra onaj ceski planetarac (on i ne valja) ::lose::
semerinzi za prednju vucu kostaju oko 2-3 evra po komadu , ima ih desetak komada u komplet grbavom mostu
ja sam skoro radio motor i KOMPLET znaci :lezajevi svi, klipovi sa bolcnovima, karike, stubline, ventili, gumice, vodjice ventila, dihtunzi, ulosci dizni sve to kosta 250 evra ako se malo cjenkas

bas se pitam koliko to isto kosta za neki ''rasni'' velicanstveni traktor :sta: ?

i ovo je bio jedan od razloga za njegovu kupovinu.Ne omalovazavam nijedan polovan traktor,imao sam i jd,A ruku na srce novo je novo, e sad svako ima pravo na svoje misljenje :ppozdrav:

Ajde spajki izracunaj nam koliko te kosta taj traktor po hektaru za tih 9 godina (uzmi u obzir da sad vredi oko 6000 nemora vise) . MIslim da mora biti ispod 20e/h :ppozdrav:

evo da se i ja ukljucim u ovu raspravu, ja sam svakako za stariji i ocuvan traktor ! imam i dobar primjer !
moja dva prijatelja kupili traktore ; jedan polovnog z 4911 a drugi novog 549dv! nakon 3 godine 549 je nebrojeno puta bio kod majstora i na kraju ga covjek prodao posto poto ! a zekan iz 79g i dalje reze !

koliko je on to radio sa taj 549 . Moj Kum je kupio 539 novog na kredu radi bastovanstvo (profi)
gori po 30l nafte dnevno u sezonama zalivanja i jos nije nista dirao :sta:. Da ti prijatelj nije neki BAKSUZ jeste da se 549 lose pokazao al ne bas toliko :nono:

vjerovatno je naletio na losu seriju ! radio je oko 400 rs godisnje, sad uzeo polovnog same duplaka i sluzi ga odlicno!
ja sam imao 539 i prodao ga sa 5500rs bez ijednog kvara ! ti su traktori nepoderivi !

Nazad
Vrh